Arriba la primavera a l’Espai Avinyó

L’Espai Avinyó presenta la programació de primavera de la mà de la il·lustradora Glendis López, que ens convida a llegir relats, moviments socials i sabers que qüestionen i amplifiquen el nostre present des de múltiples llenguatges, pensaments i sentiments.
Us convidem a gaudir, des d’una perspectiva intercultural, de reflexions sobre moda festiva, dansa chaabi, educació musical, alimentació saludable, moviments socials i poble gitano, interseccionalitat en les arts vives, polítiques i ètiques de l’art i dels circuits culturals, a l’espai públic de la ciutat.
Festes i pedagogies
Entre les filigranes dels vestits de festa i en el marc del cicle Geografies Tèxtils, amb Acció Comunitària i el Servei d’Interculturalitat de Sant Andreu, reflexionem sobre les emocions que ens transmeten en moments vitals.
Després, conversem sobre les escoles de música a Barcelona, repensant algunes de les seves metodologies d’ensenyament per reflexionar sobre com reflecteixen —o no— la pluralitat de la ciutat i les seves diverses expressions culturals.
Interseccions vives
En el cicle Museus (Im)possibles, dialoguem sobre l’exposició Antoni Tàpies. La imaginació del món, reflexionant sobre els contextos dels imaginaris que circulen en el procés de creació dels artistes i ampliant les lectures sobre el posicionament estètic i polític de Tàpies.
Mentrestant, impulsem la creació d’una comissió d’interseccionalitat, en coproducció amb el Teatre Arnau Itinerant, per repensar la programació cultural, situant les desigualtats estructurals i proposant formes de reconeixement en les arts vives.
A més, xerrarem sobre salut, cuina i alimentació en diàleg amb les diàspores del sud-est asiàtic, abordant les interseccions entre opressions i responent a pràctiques i discursos assimilacionistes en el sector professional de la salut.
Connexions en moviment
Dansem amb la història i la resistència a través de la dansa chaabi, una forma d’expressió corporal originària d’Algèria i del Marroc, que connecta generacions i sabers, preservant la memòria col·lectiva en el marc de Balls · Músiques · Resistències.
En el marc de la Fira Literal 2025, de l’Any del Poble Gitano i del cicle Biblioteques Expandides, proposem visibilitzar el paper del poble gitano en els moviments socials i ampliar la mirada sobre les seves genealogies, geografies i formes d’incidència.
A la jornada Fes! Cultura 2025, ens preguntarem sobre la realitat i el futur del panorama cultural de la ciutat, posant èmfasi en el funcionament actual i les propostes per a la millora dels circuits de producció artística i programació cultural per a les persones migrades i racialitzades.
Més col·laboracions
Continuem col·laborant amb el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, oferint activitats per fomentar l’ús social de la llengua entre l’alumnat i el voluntariat per la llengua, des d’una perspectiva intercultural.
Aquest trimestre oferim:
-
Ruta del sucre, una reflexió sobre el llegat colonial de Barcelona.
-
El silenci de la fera, un monòleg sobre la invisibilització al cinema.
-
Memòria gitana del carrer de la Cera, una visita per reconèixer el llegat del poble gitano al Raval.