Inici / Noticia / Arriba la primavera a l'Espai Avinyó, carregada d'eines en flor!

Arriba la primavera a l'Espai Avinyó, carregada d'eines en flor!

La temporada de primavera obre amb una variada oferta que inclou xerrades, tallers, ràdio i molt més... Totes les activitats són gratuïtes, però cal inscriure's prèviament.

“Amb les cures necessàries tota llavor floreix”, Orne Cabrita.

Le ilustradore i narradore visual, Orne Cabrita, ens suggereix un nou inventari gràfic: flors de diversos orígens geogràfics desborden els jardins botànics i ornamentals de Barcelona per crear dinàmiques de diàleg, reflexió i cures en clau intercultural, i convocar diferents sabers i llenguatges artístics presents a la ciutat.

Per a aquesta temporada tenim: espiritualitats afroatlàntiques, artefactes de disseny, narratives virtuals, llibres de família, teatralitats contra el racisme, músiques amb història i molt més.

Acàcia, acant i cirerer per a la trobada

Comencem el mes d’abril amb la segona sessió del cicle Espiritualitats Afroatlàntiques: Tornar-se incommensurable. Us convidem a reflexionar sobre la sanació, els espais de cura, la preservació del secret i la memòria en l’espiritual.

Del viatge espiritual anem cap a l’art de l’escènic amb un procés d’experimentació teatral i comunitari Teatre contralegislatiu, en el marc del cicle ‘Memòries migrants‘, un exercici col·lectiu per connectar els relats de vida de les persones migrades amb les dinàmiques de discriminació estructural derivades de l’actual llei d’estrangeria.

Iuca peu d’elefant, ficus benjamina i enfiladisses

Sortim de la presencialitat de l’escènic cap a un viatge algorítmic per TikTok Tales, una activitat que ens convida a observar les bombolles comunicatives de la plataforma, i fer un recorregut dialogat al voltant de com es connecten els relats de les diàspores de la ciutat en la virtualitat, com es recreen històries i finalment, obrirem el debat sobre els trends, hasthags i els fets virals.

Seguint amb la creació de narratives des de l’autorepresentació, aquesta vegada des de la fotografia i en el marc del 15 de maig, Dia Internacional de les famílies, us convidem al taller Llibres de família, on us proposem reflexionar sobre les possibilitats de reconstrucció de les memòries de la diàspora i migració que han afectat les transformacions en les famílies amb bagatges migratoris diversos.

I finalment, ens acomiadarem del mes de maig amb la tercera i última sessió del cicle Espiritualitats Afroatlàntiques: Santa Marta i les seves voltes. Santeria per a un travestisme cultural, on ens preguntarem com les espiritualitats afro-trans-atlàntiques estan teixint-se contínuament amb les pràctiques de resistència sexe-gènere afectives.

Lliri, palmera i gessamí per a una escolta sense fi

Engeguem el mes de juny amb Músiques urbanes, una conversa entre músics, especialistes, periodistes, productors i programadors dels gèneres musicals considerats “urbans”, amb la intenció d’identificar sensacions, pensaments i ressonàncies sobre els debats actuals entorn dels usos de la categoria “música urbana”.

L’escolta contínua amb Ressonàncies, el format de creació radiofònica i itinerant de l’Espai Avinyó, amplificant aquesta temporada el barri del Besòs. Us convidem a escoltar l’actualitat intercultural de la ciutat, amb agents i iniciatives de trobada, respecte i resignificació dels usos de l’espai públic des d’una escolta jove i participativa.

Seguim amb una nova edició del cicle Museus (Im)possibles, un espai de reflexió i trobada entorn dels Artefactes del disseny presents en la col·lecció del Museu del Disseny de Barcelona, on ens preguntarem: Qui són, com es representa l’alteritat en els objectes de la col·lecció i quina relació guarda aquesta representació amb l’origen de les peces, la seva història i el relat del museu i de la ciutat?

Més col·laboracions amb artivistes de la ciutat

En col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona oferim activitats de foment de l’ús social de la llengua catalana a l’alumnat i el voluntariat per la llengua. Aquesta temporada proposem el taller d’escriptura autobiogràfica i el teatre-fòrum ‘Convivint amb la diversitat’.

Comparteix aquest contingut