Inici / Noticia / ACTIVITATS SUSPESES! Ballem i fem memòria: KUDURO i TWERK

ACTIVITATS SUSPESES! Ballem i fem memòria: KUDURO i TWERK

NOTÍCIA ACTUALITZADA | En aplicació de les noves mesures establertes mitjançant la resolució de la Generalitat de Catalunya, hem de suspendre aquestes dues activitats, que es tornaran a programar més endavant. Quan tinguem nova data us informarem.

El cicle ‘Els divendres de l’Espai Avinyó’ surt al carrer per seguir la seva trajectòria iniciada en temps de confinament, ara ja sí, de forma presencial i en un escenari a l’aire lliure: El Pati de les Dones del Centre Cultural de Barcelona.

Amb el llenguatge que ens brinda el moviment corporal i l’exercici de memòria us proposem dues activitats refrescants, en format de taller pràctic i xerrada, de dues danses amb molta història que no us deixaran indiferents: el KUDURO i TWERK.

Més enllà de deixar fluir ritmes a través dels nostres cossos, per què ens interessa presentar-vos aquests dos tallers de danses?

Us animem a reflexionar juntes i fer memòria per tal de conèixer els contextos i moviments de resistència que han acompanyat i popularitzat aquests balls i per entendre algunes (re)interpretacions comercials, culturals, racials i de gènere que se’n fa en diversos contextos.

El col·lectiu Ku’ dancin Afrobeatz, des de la seva contribució en educar i sensibilitzar entorn a les definicions de les anomenades “danses urbanes” africanes, ens acostaran al KUDURO, una dansa original d’Angola que ens narra a través del cos, la quotidianitat dels joves d’aquest país amb una forta celebració per la supervivència.

Xerrada i taller de KUDURO: divendres 24 de juliol, de 18 h a 20 h. Al Pati de les Dones del CCCB

Places limitades! Inscripcions a: espaisinterculturals@bcn.cat

De la mà d’Ana Chinchilla ens mourem a ritme de TWERK, un ball que situem en la cultura ‘bounce, pròpia de Nova Orleans i caracteritzada per la seva vessant plural i integradora, on hi conflueix la diversitat racial, corporal i de gènere.

Aquest taller serà una presa de consciència sobre les limitacions corporals que tradicionalment han reprimit els cossos no normatius, i en especial el cos de la dona. Una experiència d’apoderament femení on mourem pelvis, glutis i malucs, per donar pas a l’expressió sensual i creativa.

Xerrada i taller de TWERK: divendres 31 de juliol, de 18 h a 20 h. Al Pati de les Dones del CCCB 

Places limitades! Inscripcions a: espaisinterculturals@bcn.cat

Aquesta activitat compta amb la col·laboració del CCCB.

Comparteix aquest contingut