Inici / Noticia / El Programa BCN Interculturalitat participa a la trobada de la Xarxa de Ciutats Interculturals a Logronyo

El Programa BCN Interculturalitat participa a la trobada de la Xarxa de Ciutats Interculturals a Logronyo

La jornada, en la qual hi participaran 20 municipis, suposarà la 15º trobada de treball de la Xarxa de Ciutats Interculturals (RECI per les sigles en castellà).

La regidora de Família i Igualtat d'Oportunitats, Paloma Corres, ha presentat una trobada que acollirà la ciutat de Logronyo per primera vegada, i es desenvoluparà els propers 13 i 14 a l'Espai Lagares.

“Aquesta xarxa de ciutats és una iniciativa del Consell d’Europa que impulsa el programa Intercultural Cities, i que treballa des del 2011 en polítiques públiques de gestió de la diversitat i promoció del model d’interculturalitat en les 20 ciutats espanyoles que formen part de la xarxa, i en les més de 120 ciutats de la resta d’Europa”, ha explicat.

“La interculturalitat és una realitat, però també un repte que com a Ajuntament i, sobretot, ciutat hem d’assumir i potenciar. Per aquest motiu considerem de gran importància la celebració d’aquesta trobada a la ciutat de Logronyo, així com la nostra participació en aquesta xarxa, que propicia amb fòrums com el d’avui, per compartir experiències, analitzar els avantatges de la diversitat lingüística de les ciutats i promoure el seu aprofitament per al desenvolupament econòmic, social i cultural”.

En aquest sentit, la regidora d’Igualtat d’Oportunitats ha explicat que aquesta jornada permetrà a les ciutats participants l’intercanvi d’experiències i metodologia de treball intercultural que serveix a les ciutats per gestionar els reptes i oportunitats que ofereix la diversitat.

En aquesta trobada es repassarà el pla de treball anual de la RECI i es plantejaran els propers passos del primer trimestre de 2019.

Es presentarà la segona edició del “Desafiament RECI”, un reconeixement a les millors iniciatives i projectes que promoguin l’avantatge de la diversitat. També es debatran aspectes de la gestió municipal de la diversitat i relació amb les polítiques de l’Estat, i es treballarà – juntament amb representants de les ciutats de la xarxa Kaleidos- entorn de la participació ciutadana en el context de les ciutats interculturals.

La trobada comptarà amb la presència del Jaume Lanaspa, president de la RECI, i del Director i la coordinadora de la RECI, Dani de Torres i Gemma Pinyol, experts de l’Intercultural Cities– Consell d’Europa. Participaran representants tècnics i institucionals dels 20 territoris que conformen la RECI (Barcelona, Bilbao, Cartagena, Castelló de la Plana, Donostia, Fuenlabrada, Getafe, Getxo, Granada, Jerez, Logronyo, Madrid, Màlaga, Parla, Sabadell, Santa Coloma de Gramanet, Salt, Tenerife, Tortosa i Saragossa), així com altres representants del ciutats de la Xarxa Kaleidos.

La ciutat de Logronyo forma part de la RECI i del Programa Ciutats Interculturals del Consell d’Europa des de l’any 2015, i com a resultat de les mesures i actuacions contemplades en el Pla de Convivència Intercultural, ha anat desenvolupant iniciatives “que consoliden a Logronyo com a referent, al costat de les altres ciutats RECI, de polítiques municipals de gestió intercultural de la diversitat, element fonamental en la consecució d’una ciutat cohesionada i de convivència” ha destacat la regidora.

Presentació del Manual Antirumors del Consell d’Europa

En la segona jornada, que se celebrarà dimecres 14, tindrà lloc una trobada de Ciutats Antirumors, a les quals se sumaran a més dels representants de ciutats RECI, altres ciutats que, com Logronyo, desenvolupen l’Estratègia Antirumors, la finalitat de la qual és prevenir la discriminació, millorar la convivència i aprofitar el potencial de la diversitat promovent un canvi en les percepcions, actituds i conductes de la ciutadania.

Dins d’aquesta jornada es realitzarà la presentació nacional del ‘Manual Antirumors’, publicació del Consell d’Europa l’autor del qual és Dani de Torres, Director de la RECI. En aquesta presentació estaran presents referents tècnics del Consell d’Europa que exposaran experiències de diverses ciutats espanyoles i europees entre les quals s’inclou Logronyo. La ciutat d’acollida, presentarà la campanya de sensibilització #quenotecomaneltarro, visibilitzada per deu vinyetes humorístiques del dibuixant Tris, i que formen part de les accions desenvolupades a la ciutat per la Xarxa d’Agents Antirumors.

Comparteix aquest contingut