Celebració interreligiosa i interconviccional, organitzada pels grups de diàleg interreligiós

Dimarts, 30 de juny, a les 18.00 hores, tindrà lloc una celebració interreligiosa i interconviccional virtual, en record i acompanyament a les víctimes de la covid-19, des de la perspectiva de diverses tradicions religioses i conviccions. Aquesta celebració és organitzada pels grups de diàleg interreligiós i interconviccional de Barcelona, gestionats per AUDIR a partir de l’encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona.

..
23/06/2020 - 09:16 h

La celebració serà conduïda per Clara Fons, cap de programes d’AUDIR, i hi participaran Montse Castellà, presidenta d’AUDIR, i Khalid Ghali, comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós de l’Ajuntament de Barcelona. En la celebració es visualitzarà un vídeo enregistrat amb la participació de diverses persones de tradicions religioses i espirituals, i es faran uns parlaments i lectures.

Des de fa uns anys, l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR) duen a terme un programa de promoció de grups de diàleg interreligiós a diversos barris de la ciutat. El programa dona importància tant al diàleg entre les tradicions espirituals com al diàleg d’aquestes comunitats amb la realitat civil de l’entorn. El programa vol contribuir eficaçment a crear una ciutadania dialogal i dialogant, oberta i participativa, que vagi més enllà de la convivència i avanci cap a una societat cohesionada i coproductiva. El diàleg interreligiós i interconviccional afavoreix l’educació en la pluralitat, el diàleg i la cultura de la tolerància. Dialogar és inevitable i ineludible en una societat plural i diversa com la de Barcelona i com moltes societats del planeta.

Els grups es troben en el marc del programa de conviccions i mediació en zones urbanes, iniciativa que s’inspira en la Xarxa Internacional sobre Religions i Mediació en Zones Urbanes. AUDIR ha estat treballant en més de deu municipis catalans promovent el diàleg interreligiós, intrareligiós i interconviccional, des del respecte als drets humans i de la cultura de pau i del diàleg que promou la UNESCO. L’objectiu és prevenir i transformar, a través del diàleg entre creences i conviccions i la cogestió de la diversitat conviccional, situacions de conflicte en societats amb una realitat rica, complexa i plural, culturalment i conviccionalment.

El diàleg interreligiós i interconviccional facilita la participació i coneixença de la riquesa del territori. Aquest diàleg propicia que s’aconsegueixi una interactuació real, però, sobretot, afavoreix la relació entre comunitats properes per arribar a una coneixença que permeti establir punts comuns i donar visibilitat a aquesta pluralitat. Tots aquests objectius i actuacions estan emmarcats en una dimensió de valors socials, humans i ètics, sempre amb la perspectiva del respecte i la pau.

La situació actual, comuna a tota la ciutadania, fa que siguin moltes les comunitats, entitats i persones espirituals que s’estiguin pronunciant. La covid-19 és una pandèmia que amenaça tota la humanitat. La resposta és una solidaritat plena, comunicativa i amb valors comuns per fer front a aquest desafiament a la vida humana.

Per assistir-hi, cal inscripció prèvia a l’enllaç següent: https://bit.ly/celebraciointerreligiosa