Inici / Noticia / 'Connexió Intercultural' presenta el projecte Prollema

'Connexió Intercultural' presenta el projecte Prollema

Un nova edició de 'Connexió Intercultural', espai de Ràdio Trinijove amb la col·laboració del grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors, que es connecta aquest cop al projecte Prollema.

En el programa del mes de març, els estudis de Ràdio Trinijove van rebre la visita de David García, fundador i director del projecte Prollema. Des de la Nau Bostik, Prollema ofereix des de fa gairebé cinc anys als i les joves que arriben a Barcelona provinents d’altres països la possibilitat, a partir d’una formació, d’exercir d’ensenyants de la llengua dels seus llocs d’origen de forma totalment professional i remunerada.

També ens va acompanyar Arantxa Ibarguengoitia, una de les voluntàries que col·labora amb Prollema en el procés de formació pràctic dels i les joves. Les persones voluntàries assisteixen a les sessions de formació a fer d’alumnes on tenen la oportunitat d’aprendre un idioma mentre, a la vegada, col·laboren amb el o la jove a adquirir les nocions de mestre.

Totes les parts, joves i persones voluntàries, en surten beneficiades d’aquest intercanvi. Un cop el o la jove completa la formació, es converteix en professor/a remunerada i Prollema ofereix els cursos de la seva llengua materna. Però en aquest procés, malauradament, alguns es queden pel camí i no aconsegueixen arribar a ser mestres. D’aquesta cara no tan alegre del projecte també en parlen al llarg del programa.

‘Connexió Intercultural’ seguirà fent comunitat i interculturalitat al barri de la Trinitat Vella i al Districte de Sant Andreu! Si voleu aprofundir sobre el projecte, podeu recuperar tots els podcasts a través d’aquest enllaç.

Des del mes d’abril la Fundació Trinijove, membre del grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors, vol copsar i posar en valor la interculturalitat que conforma la ciutat de Barcelona, entenent-la sempre com un valor afegit i mai com un perill, i sempre incidint en les fases de detecció, desmuntatge i/o denúncia de discursos i casos discriminatoris, que atempten contra els drets de les persones d’origen migrant.

Comparteix aquest contingut