Inici / Noticia / 'Connexió Intercultural', cap a l'art comunitari i tèxtil

'Connexió Intercultural', cap a l'art comunitari i tèxtil

Un nova edició de 'Connexió Intercultural', espai de Ràdio Trinijove amb la col·laboració del grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors, que es connecta aquest cop a l'art comunitari i tèxtil.

En el programa d’aquest mes de desembre ‘Connexió Intercultural’ ha anat fins al Poble Sec per parlar del projecte #CreacióXIC, que arriba amb força a la seva vuitena edició en aquest barri. Es tracta d’un projecte de moviment i performance teatral i radiofònica sobre històries de migracions, fet amb la col·laboració de Ràdio Actius. Si voleu conèixer el resultat, apropeu-vos aquest dissabte, 14 de desembre al Centre Cívic El Sortidor.

‘Connectats a les arts’ han seguit amb el projecte Mil agujas por la dignidad, creat per Karen Rosentreter, que a través de l’art tèxtil i creatiu vol denunciar i combatre la violència i desigualtat social que viu no només Xile, el seu país d’origen, sinó tota Amèrica Llatina. Una iniciativa intercultural que ha traspassat fronteres geogràfiques i socials, amb més de 26 ciutats adherides, reivindicant la delicada situació de l’àmbit llatí i alhora homenatjant i dignificant el rol de la dona treballadora en el sector tèxtil, sovint infravalorat.

‘Connexió Intercultural’ ha acostat, divulgat i sensibilitzat als més joves del territori sobre la interculturalitat, amb el format de ràdio novel·la, que és original i efectiu, i amb diversos materials antirumors i de caire pedagògic, com els Còmics ‘Blanca Rosita Barcelona’, editats per l’Estratègia BCN Antirumors, i els ‘Relats Reals’ de SOS Racisme. El primer centre educatiu en provar l’experiència ha estat l’INS Josep Comas i Solà de Trinitat Vella, que ha posat veu al primer còmic sobre l’arribada de la immigració a la ciutat.

‘Connexió Intercultural’ seguirà fent comunitat i interculturalitat amb més instituts i escoles de Trinitat Vella i del Districte de Sant Andreu!

Si voleu aprofundir sobre el projecte, podeu recuperar tots els podcasts a través d’aquest enllaç.

Des del mes d’abril la Fundació Trinijove, membre del grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors, vol copsar i posar en valor la interculturalitat que conforma la ciutat de Barcelona, entenent-la sempre com un valor afegit i mai com un perill, i sempre incidint en les fases de detecció, desmuntatge i/o denúncia de discursos i casos discriminatoris, que atempten contra els drets de les persones d’origen migrant.

Comparteix aquest contingut