Inici / Noticia / Consulteu la programació de l'Espai Avinyó pel quart trimestre de 2019

Consulteu la programació de l'Espai Avinyó pel quart trimestre de 2019

Acabem l’any amb una variada oferta que inclou xerrades, tallers, música, itineraris... Totes les activitats són gratuïtes, però cal inscriure's prèviament.

L’Espai Avinyó – Llengua i Cultura torna a l’activitat amb un seguit de propostes interculturals gratuïtes que podeu consultar aquí.

Durant aquest quart trimestre del 2019 gaudirem de taules rodones, d’exposicions, espectacles, visites guiades, xerrades, tallers, concerts i molt més!

Recordeu que cal inscriure’s prèviament per poder assistir a les activitats. Cal fer aquest tràmit en aquesta pàgina; podeu escollir d’avançat totes les activitats que us interessin i, d’aquesta manera, reservar la vostra plaça.

Per començar, us convidem a una ruta pel teixit cooperativista del barri de Sants conduïda per Diana de la Torre, membre de la cooperativa Migress.

Continuarem amb l’activitat Dissidències pensants, un espai de debat crític que posarà en relleu la desvaloració que travessa la producció del pensament elaborat per persones migrants i/o no blanques; un pensament històricament encapsulat en el desinterès, l’exotització i la subalternitat.

Sabies que a l’època colonial, la comercialització del cacau va suposar un dels eixos econòmics principals dels espanyols a Amèrica? Per remuntar-nos als orígens del cacau i entendre el que va suposar el seu comerç per als pobles originaris, us recomanem una visita guiada que vol oferir una altra mirada a la història de la xocolata, i que anirà a càrrec de l’Associació Antropologies.

L’actriu Marta Millà i el trio de músics Medievalia Camerata ens presentaran una proposta artística per apropar-nos a l’islam sufí a través de la sensibilitat de la poesia i la música.

Donarem la benvinguda al mes de novembre, amb un espai de trobada per a compartir les pròpies vivències en el sector del treball de la llar i de l’atenció a les persones, conèixer les diverses iniciatives locals en defensa dels drets laborals de qui treballa en aquest sector i identificar-ne els nous reptes, a través d’una sèrie de dinàmiques grupals conduïdes per Verónica Morante (antropòloga) i Carmen Juares (membre de Mujeres Migradas i Diversas). En un sector que vulnera drets i que comercialitza les cures, qui té cura de les seves treballadores?

Què diferencia la interculturalitat de la multiculturalitat? Sabries dir el nombre de llengües que conviuen a la ciutat de Barcelona? Qui va ser Rosa Parks? Si t’interessa aprendre o refrescar els conceptes centrals i els fets històrics al voltant de la interculturalitat i descobrir què en saps en un entorn informal i lúdic, et convidem a aquesta activitat que prendrà com a inspiració metodològica el joc del trivial. Posa’t a prova i mou fitxa!

Durant aquest mes us convidem a l’acte inaugural de l’exposició Guinea: el franquisme colonial, conduït pel seu comissari, Gustau Nerín, qui obrirà un espai de diàleg per tal d’abordar en profunditat aquest capítol desatès de la recent història colonial, també agreujat pels abusos inherents a la dictadura franquista en ple continent africà.

Quines altres formes d’anàlisi ens poden permetre acostar-nos a les respostes a la violència masclista? Com la perspectiva intercultural ens apropa a fer visibles els mecanismes de discriminació i les possibles alternatives? A través de l’activitat Els (curt)circuits del sistema: poden perpetuar la violència masclista? us convidem a reflexionar sobre la violència masclista, els circuits institucionals i les respostes col·lectives des d’una perspectiva intercultural.

Encetarem el mes de desembre amb una nova sessió del cicle ‘L’educació intercultural en diàleg’. A partir de les qüestions tractades en les tres darreres sessions del cicle, en què es va aportar la perspectiva dels joves professionals, les famílies i el professorat, en aquesta quarta sessió es posarà sobre la taula el punt de vista sobre la temàtica dels principals implicats: els i les alumnes dels centres d’educació secundària de Barcelona.

Acabarem el trimestre i l’any amb la proposta teatral Carolina o la doma de un leopardo. Escrita i dirigida per la dramaturga Eva Hibernia i interpretada per l’actriu Kelly Lua, l’obra posa en escena el testimoni vital i literari d’aquesta coratjosa escriptora que va intentar forjar-se una identitat pròpia en una societat que la marginava triplement per ser dona, negra i pobra.

Després d’abaixar el teló, obrirem un espai de diàleg amb l’actriu protagonista i la directora de l’obra per desglossar-ne el procés creatiu i conèixer com el gènere, la raça i la classe presenten zones d’intersecció en la vida d’una persona.

Us hi esperem a tots i totes!

Comparteix aquest contingut