Inici / Noticia / Decàleg de criteris per a la territorialització de la interculturalitat

Decàleg de criteris per a la territorialització de la interculturalitat

El grup de dinamització i territori presenta el seu projecte a la plenària de la XBCNA.

La plenària de la Xarxa BCN Antirumors del passat 14 de juliol va ser l’ocasió perfecta per a la presentació del Decàleg de criteris per a la territorialització de la interculturalitat, una proposta que el grup de dinamització i territori de la XBCNA ha elaborat al llarg dels darrers dos anys a partir de l’anàlisi dels projectes i iniciatives en què les entitats i serveis que conformen el grup estan implicades en els seus barris.

La proposta d’iniciar aquest projecte va sorgir de la necessitat de les entitats del grup de tenir més formació per al treball intercultural i interseccional, molt enfocada als contextos concrets dels barris, així com d’obrir un espai d’acompanyament als projectes que s’estan duent a terme. L’objectiu era reflexionar des dels propis projectes, veient què funciona i què es pot millorar i repensar les metodologies i la teoria per adaptar-les a les necessitats concretes de les entitats i serveis i dels contextos on treballen.

La presentació va mostrar com va ser el procés de treball, que va estar acompanyat per la investigadora Anyely Marín Cisneros, de criticaldias, fins a la sistematització dels resultats del procés i l’elaboració del document final, en què es va comptar amb el suport d’Edo Bazzaco de Spora.

El ‘Decàleg de criteris per a la territorialització de la interculturalitat’ vol oferir eines que facilitin les intervencions i accions dels tècnics i els diversos agents que treballen als barris de la ciutat. Lluny de donar fórmules o de proposar bones pràctiques que es puguin replicar, proposa un seguit de preguntes i qüestionaments que cal plantejar-se a l’hora de posar en marxa una acció intercultural.

El Decàleg està disponible en aquest >>enllaç<<, i està previst presentar-lo i compartir-lo amb els diversos barris de la ciutat, comptant amb l’acompanyament de les entitats i serveis membres del grup de dinamització i territori que l’han elaborat.

Comparteix aquest contingut