Inici / Noticia / Diàlegs universals: mirades diverses. Una mirada intercultural a l’amor romàntic

Diàlegs universals: mirades diverses. Una mirada intercultural a l’amor romàntic

Quina és la concepció i la vivència que es té de l'amor en diferents cultures? Com s’hi viuen l’enamorament, la sensualitat, l’amor de parella o el matrimoni?

L'Espai Avinyó us convida a reflexionar sobre aquestes qüestions participant en la nova sessió del cicle "Diàlegs Universals. Mirades Diverses".

Seguint amb el cicle temàtic que ens convida a parlar sobre qüestions i temàtiques d’interès global des de diversos sabers i mirades, en aquesta ocasió ens acostarem a un dels grans temes que han ocupat la humanitat al llarg de la història: l’amor i l’enamorament en totes les seves formes.

Sovint protagonista del llenguatge artístic i poètic, l’amor ha estat també objecte d’estudi científic des de la psicologia, la sociologia i l’antropologia. Però quina és la concepció i la vivència que es té de l’amor en diferents cultures? Com s’hi viuen l’enamorament, la sensualitat, l’amor de parella o el matrimoni? L’ideal d’amor romàntic nascut a occident a finals de l’Edat Mitjana és aplicable a altres contextos culturals o fins i tot a les societats occidentals contemporànies?

Per tal de trencar amb visions estereotipades de l’amor romàntic, des d’una mirada intercultural, obrirem un espai de diàleg amb: Berjer Capati (cineasta, escriptor i poeta), Anissa Ouali (psicòloga, especialitzada en teràpia individual, de parella i sexual) i Nagore García (Doctora en psicologia social i moderadora).

Dimecres 19 de desembre, a les 18.30 h

Espai Avinyó – Llengua i Cultura (c. Avinyó, 52)

Inscriu-te a l’activitat.

Comparteix aquest contingut