Inici / Noticia / El Catàleg d'Activitats Antirumors torna a ser presencial!

El Catàleg d'Activitats Antirumors torna a ser presencial!

La represa de la presencialitat en escoles i equipaments genera una gran demanda d'activitats.

Durant el 2021, escoles i equipaments de la ciutat han tornat a obrir les portes per acollir activitats de tota mena, tot i les limitacions d’aforament i el compliment de les mesures anti-COVID. La possibilitat de tornar a fer activitats en grup, juntament amb l’interès per treballar i reflexionar al voltant de qüestions relacionades amb la interculturalitat, el racisme i la convivència, ha generat una demanda molt important d’activitats del Catàleg Antirumors.

Així, al llarg de l’any s’han fet 82 activitats en què han participat més de 1.700 persones. Les activitats més sol·licitades han estat Ho fem rimant, Rimant rumors i Paraula d’una nena negra, i la majoria de sol·licituds han arribat d’escoles i instituts, però també d’entitats i d’equipaments de proximitat, sobretot dels districtes de Ciutat Vella, Gràcia, Sant Andreu, Sant Martí, l’Eixample i Horta-Guinardó.

D’altra banda, les activitats del catàleg són un recurs per a l’acció antirumors i intercultural als barris. Com a exemple, l’activitat Del mapa de Barcelona al territori intercultural va servir per recollir impressions, reflexions i aportacions de veïnes i veïns dels barris de Trinitat Vella, Baró de Viver i Bon Pastor en relació amb les problemàtiques vinculades a l’habitatge als seus barris. Aquestes aportacions van constituir l’element central de la Taula Intercultural de la Franja Besòs de Sant Andreu del mes de juny.

Més informació:

Us recordem que les activitats del Catàleg Antirumors estan a disposició de les entitats, els serveis i els equipaments de Barcelona, de manera gratuïta. I aborda un seguit de temàtiques interculturals amb formats amens i creatius.

Avui dia, totes les activitats s’estan fent de forma presencial sempre que es puguin respectar les mesures de seguretat en la seva totalitat. Tanmateix si alguna entitat sol·licitant ho requereix, existeix la possibilitat de fer-les en línia, adaptant les activitats al format online.

Si tens dubtes, escriu-nos a plainterculturalitat@bcn.cat i farem el possible per assessorar-te i ajudar-te a fer l’activitat!

Comparteix aquest contingut