Inici / Noticia / Engega ‘Connexió intercultural’, el nou programa radiofònic de Ràdio Trinijove

Engega ‘Connexió intercultural’, el nou programa radiofònic de Ràdio Trinijove

Amb la col·laboració de la Xarxa BCN Antirumors, el nou programa de ràdio pretén sensibilitzar i inculcar als més joves la importància de viure en una societat plural i intercultural.

A partir del mes d’abril la Fundació Trinijove, membre del grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors, vol copsar i posar en valor la interculturalitat que conforma la ciutat de Barcelona, entenent-la sempre com un valor afegit i mai com un perill, i sempre incidint en les fases de detecció, desmuntatge i/o denúncia de discursos i casos discriminatoris, que atempten contra els drets de les persones d’origen migrant.

Com intentaran assolir aquesta premissa? A través d’un programa de Ràdio Trinijove amb la col·laboració de la Xarxa BCN Antirumors, ‘Connexió intercultural’ que vol arribar als centres educatius del Districte de Sant Andreu preferentment, sensibilitzant i inculcant als més joves la importància de viure en una societat plural i intercultural en la que tots i totes hi tenim cabuda, sigui quin sigui el nostre color de pell.

Arribaran de forma pedagògica i atractiva als alumnes dels col·legis i instituts del territori i la ciutat mitjançant el format de la ràdio novel·la, que usaran per treballar, d’una banda, els còmics antirumors, ‘Blanca Rosita Barcelona’, editats per l’Estratègia BCN Antirumors i, d’altra banda, els ‘Relats Reals’ de La Directa i SOS Racisme, que reconstrueixen casos reals recollits pel Servei d’Atenció i Denúncia d’aquesta organització.

A través d’aquests materials pedagògics es vol que les noves generacions siguis capaces de detectar i/o desmuntar rumors i estereotips sobre la nostra pròpia pluralitat cultural.

A més d’entrar a les aules escolars amb un missatge intercultural i sensibilitzador, des de ‘Connexió intercultural’ també es vol posar l’ull en totes aquelles bones i sovint desconegudes pràctiques interculturals dels districtes i barris de la ciutat, en els que gira un gran teixit divers i intercultural, en alguns casos més emergent i en d’altres més consolidat.

‘Connexió intercultural’ de Ràdio Trinijove connectarà el primer dilluns de mes, de 10 h a 11 h, amb una gran quantitat de centres educatius andreuencs i barcelonins i també amb un gran i variat entramat d’entitats, col·lectius i/o particulars de la comunitat associats a la temàtica plural i intercultural.

Comencen l’1 d’abril a les 10 h! Connecta’t a la interculturalitat!

Comparteix aquest contingut