A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Inici / Noticia / Espai Radiofònic sobre la Campanya #BalançAturemRumors

Espai Radiofònic sobre la Campanya #BalançAturemRumors

#AturemRumors és una campanya impulsada pel grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors.

Itacat Ràdio entrevista a Sílvia Prats del Servei de Convivència i Interculturalitat d’Horta-Guinardó, entitat que forma part del grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors.

L’Espai Avinyó de Barcelona, va acollir, el passat 13 de setembre, una entrevista a Sílvia Prats del Servei de Convivència i Interculturalitat d’Horta-Guinardó. La periodista Omaira Beltràn a través d’Itacat Ràdio, va ser l’encarregada de conduir una entrevista que tenia com a nucli central, el balanç de la campanya #AturemRumors.

Tal i com va comentar la Sílvia, la campanya té com a objectiu; donar resposta a l’augment dels discursos populistes i racistes que alimenten la por i la desconeixença a través de les xarxes socials; promoure un posicionament de la ciutadania amb el manifest #AturemRumors i, proporcionar a les persones les eines necessàries per desmentir i poder posicionar-se a les xarxes socials davant d’aquests discursos.

Els objectius es van materialitzar a través del vídeo Així et menges un rumor, segons va comentar la Sílvia. “El vídeo tracta diferents aspectes discriminatoris dels rumors i dóna recomanacions de com desmuntar-los”. Aquesta campanya va tenir un gran impacte a través de les xarxes socials, segons detalla la Sílvia.

A l’entrevista també es va incidir en què un altre aspecte molt important de la campanya és el manifest, ja que serveix per explicar el context i els aspectes discriminatoris dels rumors en diversos àmbits i col·lectius; convida a l’acció a la ciutadania, per tal d’aturar aquest tipus de rumors i visibilitza la xarxa com un recurs de la ciutadania, un espai on la gent pugui apropar-se per aturar rumors de forma conjunta.

A continuació, la Sílvia, va enumerar tots els tallers que s’han fet fins ara, el quals han estat dinamitzats i conduïts per diferents activistes. Aquests tallers, a part de generar reflexió sobre els rumors i estereotips també han servit per produir diferents materials gràfics que, segons va comentar, han d’ajudar a la ciutadania a desmuntar rumors i estereotips.

Per tal de posar un punt i seguit a la campanya, el 17 de novembre, la Sala Apolo de Barcelona acollirà un acte de valoració i balanç. “Comptarem amb la presència d’artistes i activistes; un concurs de Poetry Slam, amb poetes de diversos orígens i contextos; una punxada col·lectiva amb djs de diversos estils musicals, com ara àrab, afro, asiàtic i llatins i molt més”, comenta la Sílvia.

Itacat Ràdio és un projecte que compta amb el suport de la Xarxa BCN Antirumors i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, del CIEMEN, de l’Associació Intercultural Llatins per Catalunya i de l’Agència de Comunicació Intercultural ITACAT.

Des de la XBCNA us convidem a sumar-vos a la campanya #Aturemrumors: Desmuntem els rumors, prejudicis i estereotips sobre la diversitat cultural. Suma’t al manifest!

Amplia la informació de la Campanya #AturemRumors en el següent enllaç.

Comparteix aquest contingut