Inici / Noticia / La Xarxa Bcn Antirumors participa a la Comissió Mixta del Pla Municipal de lluita contra la Islamofòbia

La Xarxa Bcn Antirumors participa a la Comissió Mixta del Pla Municipal de lluita contra la Islamofòbia

Les entitats de la Comissió Mixta del Pla Municipal de lluita contra la Islamofòbia fan una trobada per aprendre sobre l’estratègia antirumors.

El Pla de Municipal de lluita contra la Islamofòbia, té per objectiu donar a conèixer la islamofòbia com una forma de discriminació, desmuntar prejudicis i estereotips contra l’islam i les persones musulmanes, i reforçar els canals de denúncia per donar una atenció coordinada i eficaç a les víctimes d’islamofòbia.

El dilluns 12 de novembre, l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR), va acollir la 6a trobada de la Comissió Mixta del Pla Municipal de lluita contra la Islamofòbia. Una comissió que té com a objectiu fer seguiment del Pla i treballar certes temàtiques que afecten la lluita contra la islamofòbia. En aquest cas, la sessió va ser dinamitzada per l’Estratègia Bcn Antirumors per treballar com aplicar la perspectiva antirumors en la lluita contra la islamofòbia.

La Comissionada d’Immigracio, Interculturalitat i Diversitat, Lola López, va obrir una sessió, a la qual van assistir les entitats membres de la comissió, més 6 entitats convidades de la Xarxa BCN Antirumors (XBCNA) que combaten la islamofòbia en la seva feina diària.

Després de conèixer les diferents eines i recursos antirumors disponibles a la ciutat de Barcelona, així com el marc teòric en el qual s’emmarquen per part de l’Estratègia BCN Antirumors, les entitats convidades de la XBCNA van compartir amb la resta d’assistents com es materialitza la perspectiva antirumors a la lluita contra la islamofòbia.

Finalment, es va realitzar una petita dinàmica per assajar com donar resposta als missatges islamòfobs presents a les xarxes socials.

Informa’t sobre el Pla Municipal de lluita contra la Islamofòbia.

Adhereix-te a la XBCNA.

Comparteix aquest contingut