Inici / Noticia / L'actriu Sònia Masuda visita 'Connexió Intercultural'

L'actriu Sònia Masuda visita 'Connexió Intercultural'

El passat dilluns 22 de novembre Ràdio Trinijove va emetre l'edició del mes de novembre de l'espai "Connexió Intercultural".

El tema principal del programa va ser el racisme al món del teatre i a les pel·lícules i sèries de televisió, amb l’actriu Sònia Masuda com a convidada.

En aquesta edició vam abordar un tema recurrent en altres edicions del programa, però que encara no havíem abordat en profunditat: el racisme al món interpretatiu. Vam tenir amb nosaltres a Sònia Masuda, actriu catalana d’origen japonès que ha treballat en múltiples projectes tant al teatre com al cinema i la televisió i que fa unes setmanes va estrenar el seu primer projecte propi com

a directora, l’obra de teatre This is not here (Re-imagine Yoko Ono) que es va presentar a l’Espai Avinyó, en la que també és protagonista. L’obra parla sobre el racisme encobert que hi ha al món del teatre i a les pel·lícules i sèries de televisió, i ens convida a reflexionar.

A la part final del programa també vàrem repassar les notícies més destacades en clau intercultural d’aquests últims mesos. L’augment de les discriminacions racials a l’entrada dels locals d’oci nocturn des de la seva reobertura, la festa Barcelona Ciutat Diversa o la inauguració del primer EcoMuseu urbà gitano a la ciutat, van ser alguns dels temes que es van tractar.

Si vols escoltar el programa fes clic en el següent >>enllaç<<.

‘Connexió Intercultural’ seguirà fent comunitat i interculturalitat al barri de la Trinitat Vella i al Districte de Sant Andreu. Si voleu aprofundir sobre el projecte, podeu recuperar tots els podcasts a través d’aquest >>enllaç<<.

Des de fa més de dos anys, la Fundació Trinijove, membre del grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors, vol copsar i posar en valor la interculturalitat que conforma la ciutat de Barcelona, entenent-la sempre com un valor afegit, sempre incidint en les fases de detecció, desmuntatge i/o denúncia de discursos i casos discriminatoris, que atempten contra els drets de les persones migrants i racialitzades. Amb la col·laboració de la Fundació Trinijove i la Xarxa BCN Antirumors, el programa de ràdio pretén sensibilitzar i inculcar als més joves la importància de viure en una societat plural i intercultural.

Comparteix aquest contingut