Inici / Noticia / L'entitat Xamfrà aprofundeix en l'acció Antirumors

L'entitat Xamfrà aprofundeix en l'acció Antirumors

El 25 de gener va començar la primera formació de l’any del Programa BCN Interculturalitat adreçada a professorat i alumnes de l’entitat Xamfrà, membre de la Xarxa BCN Antirumors.

La formació Antirumors de vuit hores es va pensar per treballar les discriminacions i el racisme, les quals l’entitat vol abordar al llarg d’aquest curs escolar, i també per aprofundir en la perspectiva intercultural.

Els objectius de la formació eren identificar els processos de creació de rumors, estereotips i prejudicis i analitzar la seva relació amb les diverses formes de discriminació simbòlica i estructural, però també oferir estratègies per detectar i fer un anàlisi crític de les narratives discriminatòries i els rumors basats en imaginaris racistes sobre la diversitat cultural.

En el transcurs de les dues sessions, la formació va fer un repàs històric de la construcció dels imaginaris sobre diversitat cultural a Occident, per tal de donar a conèixer com operen els diferents sistemes d’opressió i com aquests interseccionen en diferents contextos. La metodologia participativa va permetre generar un espai de reflexió conjunt del qual es van poder beneficiar més de 20 persones de l’entitat que van valorar molt positivament.

Amb els coneixements i eines rebudes a la formació antirumors, Xamfrà elaborarà l’obra de teatre i música que realitzen cada any sobre una temàtica en concret i que enguany girarà al voltant de la interculturalitat.

Més informació

Xamfrà ofereix tallers de música i arts escèniques per a infants i joves del Raval, una iniciativa articulada en un dels projectes que reben suport econòmic per part del districte de Ciutat Vella i del Departament de Pluralisme Religiós i Interculturalitat. Es tracta d’un espai de trobada i col·laboració a través de la participació en tallers artístics. La participació i implicació artística i cultural que permeten aquests tallers actuen com una eina educativa que potencia la creativitat. Els tallers han promogut també la creació d’espais de trobada, actituds proactives i un clima respectuós entre els nens i nenes.

Comparteix aquest contingut