Inici / Noticia / 'No es país para negras': funció teatral i espai de diàleg

'No es país para negras': funció teatral i espai de diàleg

L'Espai Avinyó us convida el 13 de desembre a les 18 h a gaudir d'aquesta funció teatral i a un espai de diàleg amb l'actriu i creadora de la peça, Silvia Albert Nopale, i Laia Muñoz Bover, filla adoptiva d'una família catalana.

L’actriu Silvia Albert presenta un cop més a Barcelona l’obra teatral 'No es país para negras', un text dramatúrgic escrit en primera persona que ens presenta amb intel·ligència, crítica i humor situacions de vida de l’actriu, i ens convida a reflexionar sobre temes com el racisme, la sexualitat de la dona negra i la construcció de la identitat.

El 1976, a San Sebastià, neix Silvia Albert Sopale, una nena negra en una família de negres en un país de blancs. L’actriu Silvia Albert presenta un cop més a Barcelona l’obra teatral No es país para negras, un text dramatúrgic escrit en primera persona que ens presenta amb intel·ligència, crítica i humor situacions de vida de l’actriu, i ens convida a reflexionar sobre temes com el racisme, la sexualitat de la dona negra i la construcció de la identitat.

Pedres, projeccions, ombres, una tela i una maleta, són tots els elements que transiten amb la història de l’actriu – personatge. Unes pedres que formen figures a l’espai: un triangle, un quadrat un rectangle, una porta… cada forma aliena a l’altra però que si les ajuntéssim formarien una casa, com les que pintàvem en la infància… i és que en aquest viatge teatral no tan sols canviem de continents, ciutats, països, sinó que també el temps varia des que la protagonista és una nena, una adolescent fins al seu present… Les projeccions entren i surten.

Què és ser afroespanyola? Què és néixer i créixer en un país on no reconeixen la teva nacionalitat perquè tens un to de pell diferent? Què és créixer amb el sentiment de no pertànyer a enlloc? Un cop finalitzada la representació, obrirem un espai de diàleg amb Silvia Albert Nopale, actriu i creadora de la peça, i Laia Muñoz Bover, filla adoptiva d’una família catalana; nascuda a Barcelona i amb arrels a Guinea Equatorial (actualment assessora a famílies adoptants).

Us esperem el dijous 13 de desembre, a les 18 h 

A l’Espai Francesca Bonnemaison (c. Sant Pere Més Baix, 7).

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia a espaisinterculturals@bcn.cat

Comparteix aquest contingut