Inici / Noticia / Obre Barcelona Cuida, un nou espai al voltant de l’àmbit de la cura

Obre Barcelona Cuida, un nou espai al voltant de l’àmbit de la cura

Barcelona Cuida. Barcelona Cuida ja ha obert les seves portes. Es tracta d’un centre pioner a la ciutat de Barcelona que vol donar visibilitat a tots els recursos existents a la ciutat en l’àmbit de la cura i posar-los a l’abast de tothom.

Barcelona Cuida ja ha obert les seves portes. Es tracta d’un centre pioner a la ciutat de Barcelona que vol donar visibilitat a tots els recursos existents a la ciutat en l’àmbit de la cura i posar-los a l’abast de tothom. L’espai s’ubicarà provisionalment a l’Avinguda Marquès de l’Argentera, 22.

Què entenem com a cura? La cura és un concepte ampli que engloba totes les activitats que es fan per donar resposta a les necessitats físiques, psicològiques i emocionals d’una o més persones tant en l’esfera privaeda com en l’esfera pública. Però sobretot és una activitat que unes persones duen a terme vers unes altres persones.

En aquest sentit, Barcelona Cuida – Espai d’Informació i Orientació vol ser un equipament de referència per facilitar la informació a la ciutadania sobre tots els serveis i recursos disponibles al territori, sensibilitzar a la ciutadania en relació a les cures i promoure l’intercanvi i el treball en xarxa entre tots els agents del territori. El centre és una de les actuacions previstes en la Mesura de govern per a la democratització de les cures (2017-2020) i en l’Estratègia de ciutat de suport a les persones que cuiden familiars.

A qui s’adreça?

A Barcelona, dues de cada cinc persones cuiden una altra persona de la seva xarxa familiar i hi ha més de 55.000 persones donades d’alta en el règim «treball a la llar» de la Seguretat Social». És per això, que Barcelona Cuida s’adreça tant a persones que tenen cura de familiars o persones properes; com a persones cuidadores de professionals de la llar; professionals socials, comunitaris i de la salut; entitats de l’àmbit de la cura i persones que vulguin planificar la seva cura. L’espai els ofereix, a diferents nivells i atenent a les seves necessitats, informació i orientació sobre la pròpia cura, sobre possibilitats d’ocupació i formació professionalitzadora, assessorament legal i jurídic i suport emocional per a les persones cuidadores.

L’espai Barcelona Cuida, a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, 22, romandrà obert de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.30h i de 15.00 a 18.30h, així com el primer cap de setmana del mes (dissabte, de 16.00 a 19.30h, i diumenge, de 10.00 a 13.30h). Les persones interessades en fer qualsevol consulta també s’hi podran adreçar via correu electrònic o a través del telèfon.

També podeu consultar la seva programació d’activitats a l’apartat «Agenda» de l’equipament

Més informació

Comparteix aquest contingut