Inici / Noticia / Participa als grups de treball de la XBCNA!

Participa als grups de treball de la XBCNA!

Comença un nou any i amb ell els nous propòsits pel 2019. Què potser t’has plantejat incloure la participació en algún dels grups de treball de la XBCNA?

Els grups de treball són els que impulsen i desenvolupen les diferents accions, activitats i jornades amb les quals cada any la Xarxa BCN Antirumors treballa per promoure una mirada intercultural i crítica que contribueixi a combatre els rumors, prejudicis i estereotips sobre diversitat cultural. A més, són el lloc ideal per establir col·laboracions i sinergies amb d’altres entitats i persones que actualment realitzen feina antirumors a la ciutat.

Pots triar entre 4 grups segons el que més s’ajusti als teus interessos i objectius:

Grup d’acció als territoris

El Grup d’acció als territoris és el que organitza accions i activitats antirumors en clau de barri o districte. Format per molts dels plans comunitaris i serveis territorials de la ciutat, aquest grup de treball és l’encarregat de portar les diferents eines, materials i recursos antirumors de la XBCNA al treball comunitari i territorial que es duu a terme a la ciutat. Per a això té en compte tant les característiques de cada barri com el teixit associatiu i comunitari en el qual s’aplicarà.

De manera paral·lela, el grup també té com a objectiu la territorialització de la XBCNA, i defensa i fomenta el treball en xarxa de les entitats membres en l’àmbit de barri i districte.

Si vols més informació o participar activament en el grup, contacta amb dinamitzacioantirumors@bcn.cat.

Grup de comunicació

El Grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors és un espai de treball molt divers que duu a terme accions encaminades a:

  • Promoure i dissenyar accions per a l’ús d’un llenguatge inclusiu i el tractament correcte de la diversitat cultural en els mitjans de comunicació i xarxes socials.
  • Generar espais de debat i diàleg amb periodistes, tècnics i professionals de la comunicació de l’àmbit local i de la ciutat sobre diverses temàtiques relacionades amb la diversitat cultural.
  • Reflexionar i proposar contranarratives i narratives alternatives sobre la diversitat cultural mitjançant campanyes de comunicació, materials i altres tipus de recursos.

Si vols més informació o participar activament en el grup, contacta amb antirumors@bcn.cat.

Grup de dinamització

El Grup de dinamització és l’encarregat de dinamitzar la presència de la XBCNA en les activitats de la ciutat, així com d’organitzar altres activitats internes per als seus membres. Els objectius d’aquest grup són:

  • Donar a conèixer com treballa la XBCNA per combatre els rumors, prejudicis i estereotips sobre diversitat cultural. D’aquesta manera, s’aprofiten els grans esdeveniments de la ciutat –com Sant Jordi o la Mercè– per sortir al carrer i poder mostrar-ho en directe als veïns i veïnes.
  • Dissenyar materials per a la difusió de la XBCNA, com desplegables, gots reutilitzables, etc.
  • Organitzar trobades entre entitats de la XBCNA o col·lectius afins que permeten debatre sobre un tema concret, així com conèixer la feina dels diferents membres de la XBCNA.

Si vols més informació o participar activament en el grup, contacta amb dinamitzacioantirumors@bcn.cat.

Grup de formació

El Grup de formació és un espai de treball, assessorament i disseny de propostes formatives antirumors per a agents antirumors i entitats que formen part de la XBCNA. Els objectius d’aquest grup són:

  • Ampliar l’oferta formativa antirumors i intercultural.
  • Apropar la formació antirumors als barris i a sectors clau: comerç, salut, ensenyament, etc.
  • Assessorar sobre continguts i recursos a la Xarxa i als professionals de l’àmbit educatiu.

Si vols més informació o participar activament en el grup, contacta amb antirumors@bcn.cat.

I si encara no ets membre de la Xarxa BCN Antirumors, et pots adherir omplint el següent formulari, on també podràs indicar el grup de treball amb el qual vols col·laborar.

 

Comparteix aquest contingut