Durant aquest mes de març, el projecte “Poemes que ens apropen” porta al barri de Sant Antoni de Barcelona una idea tan senzilla com eficaç a l’hora de generar espais de trobada entre el veïnatge culturalment divers del barri: l’intercanvi de poemes entre centres educatius i comerços i serveis.
En aquest projecte, impulsat conjuntament entre el Programa BCN Interculturalitat i l’Escola de Bambú (el programa d’educació intercultural i inclusiva de Casa Àsia), hi participen un total de 40 comerços i entitats i tres escoles del barri. Els botiguers, alumnes i mestres estan gaudint de les lectures dels poemes en diferents idiomes: català, castellà, xinès mandarí, àrab, hindi i bengalí.
Els diferents grups de classe que hi participen van seleccionar un poema que els agradava per llegir-los en diferents botigues, serveis i associacions del barri. Per altra banda, els comerciants també van llegir als alumnes poemes que ells havien seleccionat. Cal destacar la diversitat cultural i lingüística de les persones participants en el projecte, que permet escoltar veus poètiques de la Xina, l’Índia, Bangla Desh, Filipines, República Dominicana, Pakistan, Equador, Guinea Equatorial, Marroc, Corea, Cuba, Senegal i la cultura gitana, que conviuen al barri de Sant Antoni.
L’objectiu de “Poemes que ens apropen” és crear vincles entre els veïns i veïnes i enfortir el comerç de proximitat. L’intercanvi de poemes entre els alumnes i els comerços i associacions del barri culminarà amb una exposició conjunta al Centre Cívic Cotxeres Borrell i la Casa Golferics durant el mes d’abril i que estarà oberta al públic.
El projecte compta amb el suport i la col·laboració del Districte de l’Eixample, Sant Antoni Comerç i el Programa Escoles i Comerç.