Inici / Noticia / Presentació de la campanya “Ramadà a Sant Andreu”, impulsada des del Servei d’Interculturalitat del Districte

Presentació de la campanya “Ramadà a Sant Andreu”, impulsada des del Servei d’Interculturalitat del Districte

Diverses persones, de diferents orígens, gèneres i edats, que pertanyen a diferents entitats de Trinitat Vella, donen a conèixer el Ramadà amb veu pròpia.

Diverses persones, de diferents orígens, gèneres i edats, que pertanyen a diferents entitats de Trinitat Vella, donen a conèixer el Ramadà amb veu pròpia.

Cada any, el nostre veïnat musulmà del districte i arreu celebra el Ramadà, que es el novè mes del calendari musulmà. Aquesta vegada i per segon any consecutiu, la celebració ve marcada per les restriccions del COVID19.

El Servei d’Interculturalitat del districte ha realitzat aquest audiovisual per posar el focus en l’experiència i veus de les persones musulmanes del territori. Per donar a conèixer aquesta pràctica religiosa, que es un dels cinc pilars de l’Islam i que consisteix en fer el dejuni durant el mes del Ramadà, les persones protagonistes expliquen l’essència i els objectius del dejuni, partint des de les seves experiències i vivències, viscudes amb ulls diversos! Es posa en valor, per exemple, quins valors i principis es viuen a través del dejuni, i la importància de l’empatia i la solidaritat amb les persones vulnerables.

El vídeo s’ha realitzat conjuntament amb l’Associació Cultural dels Musulmans Africans de Barcelona, la Mesquita la Pau i l’associació Prollema.

Comparteix aquest contingut