Inici / Noticia / Presentem les últimes activitats que hem fet al Catàleg!

Presentem les últimes activitats que hem fet al Catàleg!

Les activitats ofereixen eines pedagògiques i comunicatives que tracten temàtiques interculturals per tal de contribuir a desmuntar els imaginaris discriminatoris sobre la diversitat cultural a la ciutat mitjançant formats amens i creatius.

A través de la dansa, la fotografia, la creació artística, el rap o la formació, el Catàleg és un recurs per acompanyar els processos i el treball al voltant de la interculturalitat d’entitats, escoles i altres col·lectius en els diferents territoris i barris de la ciutat.

Aquestes darreres setmanes s’han dut a terme les següents activitats de les quals us fem extensiva una mostra de les fotos i valoracions destacades:

Fogons antirumors

El passat 16 de novembre es va celebrar a l’Escola de vida Montserrat – ACIDH, l’activitat Fogons antirumors, dinamitzada per l’entitat Mescladís. L’activitat va estar adreçada a dos grups de joves, d’entre 16 i 21 anys, que estan fent un Programa de Formació i Inserció d’Auxiliar d’Hoteleria. Dins el programa formatiu hi ha mòduls transversals on es treballen els valors, sumat al fet que el tarannà de l’escola té implícit en el seu currículum l’educació en el respecte i la tolerància a la diversitat.

Valoracions entitat sol·licitant: l’activitat ha estat realment útil per desmuntar prejudicis i estereotips sobre la diversitat cultural, per què a través de la cuina i de la preparació de plats d’altres cultures, l’alumnat ha pogut treballar amb persones de diferents orígens i compartir experiències. També ha estat una sessió propera que ha propiciat la confiança de l’alumnat.

Valoracions joves participants: les participants han destacat el format, ja que gràcies al fet que ha estat una sessió propera, de tu a tu, això ha propiciat la seva confiança i receptivitat.

Interseccionalitat #StopDesigualtats

El passat 8 i 15 de novembre es va celebrar a la Casa Orlandai, l’activitat Interseccionalitat #StopDesigualtats de l’Institut Diversitas, oberta a totes les persones que volguessin participar.

S’ha ofert com un taller dins la programació trimestral de la Casa Orlandai, donat que una de les línies de les activitats i tallers és l’esperit crític. A través de tallers com ara el de ‘Noves masculinitats’ i d’activitats, com ara xerrades sobre persones en situació de sensellarisme, sobre persones refugiades, etc., se sensibilitza sobre les desigualtats existents a la societat.

Valoracions entitat dinamitzadora: l’entitat valora molt positivament l’activitat, ja que van sorgir un munt de dubtes que es van resoldre i, a més a més, les participants van agrair la claredat de la informació transmesa.

Més informació:

Us recordem que les activitats del Catàleg estan a disposició de les entitats, els serveis i els equipaments de Barcelona de manera gratuïta.

Fes una ullada a les noves activitats i demana una activitat!

Avui dia, totes les activitats s’estan fent de forma presencial, sempre que es puguin respectar del tot les mesures de seguretat. Si teniu dubtes, escriviu-nos a plainterculturalitat@bcn.cat i farem el possible per assessorar-vos i ajudar-vos a fer l’activitat!

Comparteix aquest contingut