Inici / Noticia / Procés participatiu del Pla Barcelona Interculturalitat, participa!

Procés participatiu del Pla Barcelona Interculturalitat, participa!

Us convidem a participar en el procés participatiu del nou Pla Barcelona Interculturalitat 2021-2030.

El procés està engegat des de l’Ajuntament de Barcelona, i l’impulsa el Comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós, des de la Gerència de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat per l’elaboració conjunta del nou Pla Barcelona Interculturalitat 2021-2030.

Barcelona és una ciutat diversa i plural on hi conviuen persones de diferents contextos i orígens culturals. Efecte d’aquesta diversitat n’és la conformació d’una identitat rica i plural, en tant que la ciutat actua de punt de trobada entre persones i col·lectius amb una àmplia diversitat sociocultural.

Actualment a la ciutat, segons les dades de 2020, un 27,8% de la població ha nascut fora de l’estat espanyol, aquest percentatge cal sumar el nombre de fills i filles de persones migrades nascudes a l’estat espanyol, i les persones del poble gitano.

Davant d’aquesta realitat, l’Ajuntament de la mà de moltes entitats ha fet, durant 10 anys, una aposta decidida per implementar polítiques amb o des d’una perspectiva intercultural adreçades a la construcció col·lectiva de la ciutat.

En aquests moments, davant del context actual de crisi sanitària, social i econòmica i d’augment del racisme, és imprescindible pensar i repensar un nou Pla Barcelona Interculturalitat 2021-2030, adaptat al context actual i als nous reptes que la ciutat de Barcelona ha d’afrontar en els pròxims anys.

Per a fer-ho, ha obert un procés participatiu adreçat al conjunt d’àrees municipals i dels districtes, i com no podia ser d’una altra manera, a la xarxa associativa i a la ciutadania de Barcelona, amb la intenció de concretar les línies estratègiques de futur de les polítiques interculturals, i que consisteix en poder elaborar un diagnòstic compartit i la identificació compartida dels principals reptes i prioritats.

En aquest marc, volem convidar a tota la xarxa associativa de la ciutat i a la ciutadania en general, donat que ens sembla imprescindible la vostra participació. Parlem d’una sessió participativa, que serà via zoom amb un màxim de 40 persones. La sessió durarà dues hores i comptarà amb una part de diagnòstic i una de propositiva, donat que la vostra visió i propostes són estratègiques per aconseguir un bon Pla Barcelona Interculturalitat que doni resposta als reptes actuals de la nostra ciutat.

Per tal de facilitar la participació, us proposem dues dates de sessió a escollir. Podeu fer la inscripció mitjançant els enllaços al DECIDIM BARCELONA (plataforma participativa). A partir d’aquí s’enviarà la documentació i l’enllaç per la sessió.

  • Dimecres 28 d’octubre, de 17:00 a 19:00 h. INSCRIPCIÓ
  • Dijous 5 de novembre, de 17:00 a 19:00 h. INSCRIPCIÓ

Per a poder participar en aquest procés/consulta/debat… Necessita alguna de les següents eines o serveis?:

  • Interpretació en llengua de signes
  • Transcripció en pantalla
  • Documentació en grans caràcters
  • PDF accessibles
  • Traducció consecutiva a algun idioma que no sigui castellà/català
  • Algun altre suport___________

En cas afirmatiu envieu un mail a obdulia.dominguez@edas.cat en còpia a ipr@bcn.cat.

Més informació

Comparteix aquest contingut