Recupera el contingut de les activitats d'estiu de l'Espai Avinyó! 

..
15/11/2023 - 13:42 h

>> Per accedir a tots aquests continguts, descarrega’t el pdf i fes clic als enllaços << 

Durant aquest estiu l’Espai Avinyó ha estat una plataforma de propostes de diàleg crític, reflexiu i d’aprenentatge col·lectiu on hem gaudit de projeccions de documentals, itineraris radiofònics i en bicicleta, tallers de cuina situades, concerts, intervencions urbanes i moltes xerrades i debats. 

Des de la plaça del Casal de Barri Mas Guinardó recordem la nit afrocubana en clau d’homenatge a la cantant cubana Omara Portuondo i el seu llegat viu en la música afrocaribenya. 

Des del pati interior del Centre Cívic Torre Llobeta desentranyem els dissenys de moda amb memòria, per a respondre a un imaginari col·lectiu divers i a la recerca d’una producció sostenible amb el planeta i la vida. 

Més tard, caminem per les Rambles dialogant sobre les seves capes de memòria, escenaris i confluències per la recuperació de pràctiques culturals veïnals. Seguidament, ens trobem de nou en una ruta en bicicleta i en un debat per parlar de sistemes de so en espais oberts i així reflexionar sobre una cultura musical lliure i situada.

A més a més, participem de la halqa i la intervenció urbana ubicada a la necròpolis islàmica del s. XI, actualment Plaça Comercial del Born, on la reivindicació simbòlica dels drets de les persones musulmanes manté viva i visible la memòria islàmica a l’espai públic de la ciutat. 

Per finalitzar, ens traslladem a la cuina comunitària de l’espai veïnal del Mercat de Sant Antoni per cuinar amb condiments i aliments, travessats per històries de violència i transformats pel desig de fer comunitats entre diàspores. 

Ens acomiadem de l’estiu amb el <<fil musical>> que ha acompanyat les activitats d’aquesta temporada i aprofitem per recordar-vos que tots els continguts d’aquest trimestre, en format de pòdcast, crònica, vídeo i entrevista, són fruit de la col·laboració amb projectes artístics, associacions culturals, socials i educatives i infraestructures públiques, que formen part del teixit social i cultural de la ciutat.