Recupera els continguts de la programació de tardor 2024!

>> Per accedir a tots aquests continguts, descarrega’t el PDF i fes clic als enllaços <<
Aquesta tardor, revisitem la caiguda de cada fulla començant amb la proposta d’autoedició de fanzins en el marc de Barcelona Dibuixa, reivindicant els relats de la vida quotidiana des de l’experiència situada d’una artista afrocaribenya.
A continuació, obrim un diàleg sobre el dret a l’educació, articulat a partir de fragments de vida brodats per dotze artistes afganeses i treballats des d’una perspectiva intercultural i comunitària, en l’última edició de Geografies tèxtils.
A més, plantegem diàlegs amb quatre oratoris de Barcelona per reflexionar sobre els desafiaments i les oportunitats que afronten a la ciutat en la seva lluita per promoure espais dignes per a les comunitats musulmanes, en el marc de la darrera trobada del cicle Barxiluna برشلونة: (Des)memòria del passat i present islàmic.
Durant el Fòrum Global de la UNESCO sobre Racisme i Discriminació, celebrem i reflexionem sobre la riquesa del Carib com a motor de resistència cultural, en el marc de Balls · Músiques · Resistències.
Tot seguit, repensem el món editorial i la funció social de les biblioteques, integrant-hi una mirada intercultural i antiracista, en el nou cicle Biblioteques Expandides. Durant la mateixa setmana, obrim un diàleg sobre com opera el racisme en la construcció i les formes d’expressió de les masculinitats racialitzades.
Més tard, explorem espais d’emancipació culinària i agrícola que promouen la sobirania alimentària a la ciutat, tot incorporant la perspectiva de diverses iniciatives i cultures culinàries de consum conscient.
Igualment, en el marc de Museus (Im)possibles, obrim un diàleg per analitzar les nocions, narratives i formes de representació de la regió amazònica, l’art indígena, la natura i el futur des d’un context occidental.
Finalment, volem expressar el nostre sincer agraïment a totes les persones i entitats que han activat aquests diàlegs i reflexions, així com al teixit cultural i a les infraestructures públiques que fan possible la itinerància de l’Espai Avinyó.
Amb l’esperança que aquests continguts i experiències situades continuïn fomentant els coneixements des d’una perspectiva intercultural i crítica, també volem destacar la imaginació de l’artista Berjer B. Capati, que ens ha acompanyat al llarg d’aquest any amb la seva contribució a la imatge de cada programació.