Inici / Noticia / La nova Comissió d’Estratègia de la XBCNA es reuneix amb representants de grups de treball i la Comissionada Lola López

La nova Comissió d’Estratègia de la XBCNA es reuneix amb representants de grups de treball i la Comissionada Lola López

Durant ambdues reunions, es va fer un repàs de totes les iniciatives promogudes per cada grup de treball, i es van presentar les noves incorporacions a la Comissió d'Estratègia.

Amb l’objectiu de donar seguiment al Pla d’Acció de la XBCNA, la nova Comissió d’Estratègia de la XBCNA es va reunir amb representants dels grups de treball i posteriorment amb la Comissionada Lola López, per compartir iniciatives i debats al voltant del desenvolupament i millores de les iniciatives de la XBCNA.

El passat 4 d’octubre, la nova Comissió d’Estratègia, conformada per Escoles GriseldaAssociació La Xixa TeatreForn de teatre Pa’tothomFundació Catalunya VoluntàriaFundació Àmbit PrevencióUnitat contra el feixisme i el racismeInstitut DiverSitasFundación CepaimAssociació Acathi, es va reunir amb representants dels grups de treball.

La trobada va tenir com a objectiu compartir iniciatives de cada grup i debatre sobre possibles posicionaments de la XarxaBCNAntirumors (XBCNA) en relació a temes relacionats amb el que passa a la ciutat entorn la discriminació, el racisme, els drets humans i altres temes que es relacionen amb els seus principis i valors.

A continuació, s’exposen els diferents projectes i iniciatives:

Grup de Comunicació:
Campanya #AturemRumors
– Presentació del nou portal Diverscat
– Espai Radiofònic sobre la Campanya #BalançAturemRumors

Grup de Formació:
– Suport a formacions sobre privilegi blanc
Taller ‘Diversificant la Viquipèdia’ el 28 de novembre – Universitat de Barcelona
– Disseny de cicle formatiu amb perspectives crítiques 2019 (tot l’any).

Grup de Dinamització:
Materials de la XBCNA (Ja estan disponibles els nous gots i xapes antirumors).
#FemUnTe
Parada antirracista Ravals Cultural.

Grup de Territori:
– Jornada d’Intercanvi d’experiències sobre participació diversa als territoris (Sistematització de resultats i elaboració de materials).

Comissió d’Estratègia:
– Seguiment del Pla d’Acció de la XBCNA.
– Disseny d’una infografia sobre Participació Diversa.
– Revisió analítica de la Base de Dades de la XBCNA.

Amb la informació d’aquestes iniciatives, la Comissió d’Estratègia es va reunir amb la Comissionada Lola López el passat 6 de novembre, per tal de fer una valoració conjunta i abordar temes rellevants per al desenvolupament i millores de les accions promogudes per la XBCNA, com ara:

– Plantejar/actualitzar circuits, protocols i criteris per a posicionaments sobre l’actualitat que es promoguin per part de la XBCNA.
– Identificar processos i/o espais de participació amb els quals l’Ajuntament està treballant i que la XBCNA pot aportar: mesures de govern, plans.
-Previsió i mesures de continuïtat de la XBCNA davant de processos de canvi polític i les properes eleccions.

 

Comparteix aquest contingut