Inici / Noticia / Taller "Diversificar la viquipèdia" a càrrec d'Ivonne González

Taller "Diversificar la viquipèdia" a càrrec d'Ivonne González

Dimecres, 28 de novembre, de 17 h a 20 h, l'Espai Avinyó acull un taller per ampliar i diversificar les referències, articles i informació de la viquipèdia. 

Aquesta iniciativa proposa formar més viquipedistes racialitzats i antiracistes per ampliar i diversificar les referències, articles i informació a la viquipèdia per tal de contrarestar la presència majoritària de referencies occidentals. 

La gran majoria dels editors són homes blancs. L’objectiu és millorar la quantitat d’usuaris de totes les procedències que editen la viquipèdia i veure com s’involucren cada vegada més a la tecnologia digital com un producte secundari. Al mateix temps, això els ajuda a prendre el control des de la seva pròpia història, de com s’explica i fer des d’ells mateixos el treball d’escriptura.

Aquest projecte s’insereix en els projectes de difusió de la cultura contemporània fent èmfasi en la utilització del món virtual per rescatar històries no explicades del nostre ahir i el nostre present. Com a mostra d’això, va ser presentat en la Fira Internacional del Llibre i Art Africà Contemporani, a l’octubre 2018, a París.

El taller està a càrrec d’Ivonne González, advocada, músic, performer, wikimedia, però especialment activista afro-feminista. Membre de l’associació Hibiscus, del col·lectiu Black Barcelona i del col·lectiu Tanquem Els CIE a Barcelona. Més informació.

*Places limitades
*Cal inscripció prèvia a: antirumors@bcn.cat

Aquest taller està organitzat pel Grup de Formació de la #XarxaBCNAntirumors amb la col·laboració del GENI – Grup de Recerca en Gènere, Identitat i Diversitat de la Universitat de Barcelona.

El grup de formació de la #XarxaBCNAntirumors està conformat per: Kira Bermúdez, Centre d’Estudis Africans i InterculturalsLa Tregua. Arte y transformación social, l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós – AUDIRMoviment per la Pau – MPDL Catalunya i Fundació Surt.

Dimecres, 28 de novembre, de 17 h a 20 h

A l’Espai Avinyó (Carrer d’Avinyó, 52)

Comparteix aquest contingut