Presentem les últimes activitats sol·licitades a través del catàleg! 

Persones en un espai envoltat de fotos i imatges del poble gitano, a l'Ecomuseu Urbà Gitano de Barcelona
06/02/2023 - 13:07 h

A través de la dansa, la fotografia, la creació artística, el rap o la formació, el Catàleg és un recurs per acompanyar els processos i el treball al voltant de la interculturalitat d’entitats, escoles i altres col·lectius en els diferents territoris i barris de la ciutat.  

Aquestes darreres setmanes s’han dut a terme les següents activitats de les quals us fem extensiva una mostra de les fotos i valoracions destacades:

Mustafà és al replà 

Aquesta activitat que es va dur a terme el 26 de gener, al Centre de Formació de Persones Adultes de Rius i Taulet, i va ser dinamitzada per Forn de Teatre Pa’Tothom, busca la presentació d’escenes quotidianes per posar sobre la llum com opera el racisme en relació amb certs col·lectius. L’activitat anava adreçada a un grup de 52 joves i adults del CFPA que estan realitzant estudis de Graduat Escolar o de Noves Oportunitats (joves migrats sols). 

A través de l’obra ‘Mustafà és al replà’, es pretén visibilitzar i sensibilitzar sobre el racisme subtil que pateixen les nostres veïnes de forma quotidiana. A través del debat posterior, el públic intenta trobar-hi solucions a les diferents situacions que es plantegen.  

L’entitat dinamitzadora valora positivament l’activitat per la sensibilitat que han mostrat les persones participants i l’entitat sol·licitant vers la necessitat de desconstruir imaginaris i percepcions. 

L’entitat sol·licitant valora que l’activitat ha estat útil perquè ha suposat que l’alumnat s’impliqui en la dinàmica teatral i això ha facilitat la reflexió crítica envers el racisme quotidià. Valoren de forma positiva com l’entitat dinamitzadora ha dirigit i argumentat les seves intervencions. Continuaran treballant la interculturalitat a través d’accions relacionades amb el teatre social, el teatre de l’oprimit, i altres recursos audiovisuals. 

Ruta de la memòria Gitana i la Rumba Catalana a l’Ecomuseu Urbà Gitano de Barcelona 

El 19 de gener es va dur a terme aquesta activitat a un grup de 16 usuaris de l’Hospital Clínic de Barcelona, i va ser dinamitzada per l’Associació Carabutsí. A través de visites guiades, aquesta activitat té com a objectiu preservar, investigar i divulgar la memòria i la cultura gitana, posant en valor un patrimoni simbòlic i material, que forma part de la memòria històrica del Raval i de la ciutat de Barcelona.  

L’entitat dinamitzadora ha destacat la implicació de les persones participants que han estat receptives a tots els missatges exposats a l’activitat i han participat activament en la reflexió i discussió proposada. 

Més informació:

Us recordem que les activitats del catàleg estan a disposició de les entitats, els serveis i els equipaments de Barcelona de manera gratuïta.  

Per trobar l’activitat que més s’escau a les teves necessitats hem elaborat uns filtres de cerca per públic destinatari, temàtica i tipologia d’activitat que t’ajudaran a trobar el que estàs buscant. Dona una ullada al catàleg i demana una activitat!  

Avui dia, totes les activitats s’estan fent de forma presencial, sempre que es puguin respectar del tot les mesures de seguretat. Si teniu dubtes, escriviu-nos a plainterculturalitat@bcn.cat i farem el possible per assessorar-vos i ajudar-vos a fer l’activitat!