Inici / Noticia / Us presentem les últimes activitats que hem fet al Catàleg Antirumors! 

Us presentem les últimes activitats que hem fet al Catàleg Antirumors! 

Les activitats s’estan duent a terme, aplicant les mesures que marquen les autoritats sanitàries, per garantir la seguretat de les participants. Us animem a sol·licitar-les! 

Aquestes darreres setmanes s’han dut a terme les següents activitats. Tot seguit, us fem extensiva una mostra de les activitats, així com fotos i valoracions destacades: 

Mustafà és al replà 

El 2 de novembre, la Fundació Tot Raval programa en el marc del Festival de Cultura Raval(s) l’obra Mustafà és al replà, de Forn de Teatre Pa’tothom, per a l’alumnat de batxillerat de l’Institut Miquel Tarradell. Es tracta d’una activitat que busca la presentació d’escenes quotidianes per posar sobre la llum com opera el racisme subtil en relació a certs col·lectius.

A més del 80% de les joves participants els ha agradat l’activitat, i el 98% la recomanarien perquè permet conscienciar les persones i parlar en contra del racisme. Una de les joves diu que l’obra “retrata una realitat complexa i el debat posterior, juntament amb la interacció ho fa més emocionant”. 

Destaquen l’interès de treballar en contra del racisme, i el fet que l’activitat fos participativa ha fet que els semblés curiosa i divertida. 

Homonacionalisme i pinkwashing: La instrumentalització de les lluites LGBTI+ 

El 9 de novembre, l’Associació de Veïns i Veïnes del Carmel, en el marc del Festival FOK (Festa de l’Orgull del Karmel), programa a les seves instal·lacions Homonacionalisme i pinkwashing: La instrumentalització de les lluites LGBTI+, activitat del Centre d’Estudis Africans i Interculturals (CEAi) que, des d’un marc interseccional, s’analitzen les generalitzacions, reduccionismes i elements discriminatoris subjacents en relació als drets LGBTI+. 

El ponent valora l’activitat de forma molt positiva i comenta que “al llarg de tota l’activitat les persones assistents feien connexions entre les qüestions presentades i exemples de la vida real, donant compte de la importància de no quedar-se amb primeres impressions, ni de les persones ni dels temes.” 

Més informació:

Us recordem que les activitats del Catàleg Antirumors estan a disposició de les entitats, els serveis i els equipaments de Barcelona, de manera gratuïta. I aborda un seguit de temàtiques interculturals amb formats amens i creatius.

Avui dia, totes les activitats s’estan fent de forma presencial sempre que es puguin respectar les mesures de seguretat en la seva totalitat. Tanmateix si alguna entitat sol·licitant ho requereix, existeix la possibilitat de fer-les en línia, adaptant les activitats al format online.

Si tens dubtes, escriu-nos a plainterculturalitat@bcn.cat i farem el possible per assessorar-te i ajudar-te a fer l’activitat!

Comparteix aquest contingut