Inici / Noticia / Us presentem les últimes activitats que hem fet al Catàleg Antirumors!

Us presentem les últimes activitats que hem fet al Catàleg Antirumors!

Les activitats s’estan duent a terme, aplicant les mesures que marquen les autoritats sanitàries, per garantir la seguretat de les participants. Us animem a sol·licitar-les!

Aquestes darreres setmanes s’han dut a terme les següents activitats:

Racisme a les xxss? Estratègies comunicatives per combatre’l

Entitat: Llatins per Catalunya

La primera classe, amb conceptes més teòrics, i la segona amb exercicis pràctics, han estat molt profitoses. En aquest taller els i les participants han après a dissenyar una campanya per xarxes que incorpori la mirada intercultural.

A l’activitat s’ha parlat de la importància de que hi hagi referents d’origen divers als mitjans de comunicació i com cal combatre el racisme a les XXSS. També s’ha debatut amb les alumnes sobre la necessitat de tenir un pensament crític per no creure tota la informació que ens arriba, molt necessari per aturar rumors.

En aquesta línia, i amb la voluntat de veure bones pràctiques de persones que ja estan incorporant aquesta mirada, es va comptar amb una persona convidada: l’Adriana Torroella, molt activa a les xarxes per a que expliqués el seu projecte anomenat Fahafahana.

Aquest taller s’ha impartit a tres grups diferents a l’Institut Pau Claris durant el mes de febrer.

Ho Fem Rimant

Entitat: Fundació Pere Tarrés

L’activitat es va impartir el passat 15 de gener a l’entitat del Projecte Passwork / Adsis-Exit. Es tracta d’una activitat pensada i liderada pels joves del barri de Trinitat Vella, articulats al voltant de La Crew. Aquesta activitat presenta el hip-hop des de la vessant del rap i el trap com a mètode per generar un diàleg sobre els prejudicis, fake news i els rumors. Amb aquesta iniciativa es tracta no només de promoure un diàleg sobre què entenem per diversitats i comunitat, sinó que també es vol fer a través d’una metodologia atractiva, lúdica i dinàmica per posar en qüestió el discurs imperant sobre joves, immigració, LGBTIQ i feminismes.

Les valoracions de les persones dinamitzadores ha sigut molt positiva, així com de les persones participants. Destaquem:

A la pregunta: T’ha agradat l’activitat? I el què s’ha parlat? Respon: “M’ha agradat molt, ja que ens hem pogut expressar com hem volgut i a la nostra manera”.

A la pregunta: T’ha agradat el format de l’activitat? Què canviaries? Respon: “Moltíssim! Canviaria la durada ho faria més llarga.”

 

Us recordem que les activitats del Catàleg Antirumors estan a disposició de les entitats, els serveis i els equipaments de Barcelona, de manera gratuïta. I aborda un seguit de temàtiques interculturals amb formats amens i creatius.

A dia d’avui, totes les activitats s’estan fent de forma presencial sempre que es puguin respectar les mesures de seguretat en la seva totalitat. Tanmateix si alguna entitat sol·licitant ho requereix, existeix la possibilitat de fer-les en línia, adaptant les activitats al format online.

Si tens dubtes, escriu-nos a plainterculturalitat@bcn.cat i farem el possible per assessorar-te i ajudar-te a fer l’activitat!

Comparteix aquest contingut