Presentem les últimes activitats sol·licitades a través del catàleg!

..
19/09/2023 - 13:45 h

Les activitats ofereixen eines pedagògiques i comunicatives que tracten temàtiques interculturals per tal de contribuir a desmuntar els imaginaris discriminatoris sobre la diversitat cultural a la ciutat mitjançant formats amens i creatius.

A través de la dansa, la fotografia, la creació artística, el rap o la formació, el Catàleg és un recurs per acompanyar els processos i el treball al voltant de la interculturalitat d’entitats, escoles i altres col·lectius en els diferents territoris i barris de la ciutat.

Aquestes darreres setmanes s’han dut a terme les següents activitats:

Mira qui parla – Titelles del món

El passat 10 de setembre es va dur a terme aquest taller de la mà de l’Associació Hibiscus, al Parc del centre de Poblenou per a famílies del barri que van participar en la Festa Intercultural del barri, organitzada per l’Associació Cultural i Social Bac de Roda.

Durant aquesta activitat, els infants no només creen les seves pròpies titelles sinó que hi poden jugar en un petit teatret. Gràcies a les preguntes llançadores que fa la dinamitzadora les participants poden expressar idees, sentiments, crear les seves pròpies històries, així com representar fets de la vida diària. És una activitat que convida a fer volar la imaginació, i alhora ens acosta a la diversitat present en la nostra societat.

Ruta de la memòria Gitana i la Rumba Catalana a l’Ecomuseu Urbà Gitano de Barcelona.

El 15 de setembre es va dur a terme aquesta activitat a la Taula de Dones de les Corts, amb l’objectiu de donar a conèixer la història del Poble romaní.

Aquesta activitat té com a objectiu preservar, investigar i divulgar la memòria i la cultura gitana i posar en valor un patrimoni simbòlic i material, que forma part de la memòria històrica del Raval i de la ciutat de Barcelona.

Més informació:

Us recordem que les activitats del catàleg estan a disposició de les entitats, els serveis i els equipaments de Barcelona de manera gratuïta.   

Per trobar l’activitat que més s’escau a les teves necessitats hem elaborat uns filtres de cerca per públic destinatari, temàtica i tipologia d’activitat que t’ajudaran a trobar el que estàs buscant. Dona una ullada al catàleg i demana una activitat!   

Avui dia, totes les activitats s’estan fent de forma presencial, sempre que es puguin respectar del tot les mesures de seguretat. Si teniu dubtes, escriviu-nos a plainterculturalitat@bcn.cat i farem el possible per assessorar-vos i ajudar-vos a fer l’activitat!