Un any més,  en el marc de les  festes de la Mercè,  el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB),  amb el suport de les entitats de protecció animal i la col·laboració de Fundación Affinity, s'uneixen en una campanya per promoure l’adopció responsable i visibilitzar la tasca tan necessària que realitzen aquestes associacions, sense ànim de lucre,  per a la cura i el benestar dels animals més vulnerables.

Cada any s’abandonen mes de 1.000 gats i gossos a la ciutat de Barcelona. Cal insistir que els animals de companyia no són joguines. Són éssers vius que necessiten rebre atencions i afecte durant tota la seva vida. Es calcula que un 14% dels animals que s’abandonen viuen de manera permanent als centres d’acollida ja que, per raons de la seva edat, la seva mida gran, la condició legal que tenen de “gossos potencialment perillosos” o el mestissatge fan que es tornin "invisibles" i quedin al marge de les adopcions. Des de l’Ajuntament de Barcelona volem impulsar l’adopció responsable i trobar famílies a tots aquests animals, alguns dels quals porten anys esperant una segona oportunitat.

Es per això que, en aquestes dates, coincidint amb la festa major de la ciutat us recordem un cop més: Per la Mercè, Millor adopta!

Descobreix les entitats col·laboradores!

A Barcelona hi ha un munt d’entitats sense ànim de lucre que fan que la vida dels gossos i gats que busquen una llar sigui molt més confortable, promouen l’adopció i lluiten contra l’abandonament i el maltractament animal. La seva feina és vital i necessària. En el projecte “Per la Mercè, millor adopta!” hi participen 20 entitats que necessiten el vostre suport i col·laboració per poder seguir endavant, i que també tenen animals en adopció que podeu conèixer. Descobreix-les!

Associació d'Amics i Voluntaris de la Gossera de Barcelona

Associació d'Amics i Voluntaris de la Gossera de Barcelona

Creada per millorar la qualitat de vida dels animals del CAACB, l'Associació d'Amics i Voluntaris de la Gossera de Barcelona té l’objectiu de dignificar la vida dels animals que estan acollits al centre, lluitar contra l'abandonament i maltractament animal i fomentar l'adopció.

APASAAC

APASAAC

Sota el lema “cap animal sense una llar”, l’APASAAC col·labora estretament amb el CAACB ajudant a la socialització dels gossos, i intentant que la vida de gossos i gats engabiats sigui el més agradable possible. Ajuden a les cases d’acollida i participen a les fires per a la promoció de l’adopció i acollida de gossos, gats i fures abandonats.

Associació per a la protecció dels GPP

Associació per a la protecció dels GPP

L’entitat treballa per combatre la discriminació que pateixen els mal anomenats “gossos potencialment perillosos”. Promouen la tinença i adopció responsable d'aquests animals i durant la seva estada al centre d'acollida els voluntaris els proporcionen, a través del passeig, exercici, afecte i una estona d'esbarjo fora de la gàbia.

AVDA.BCN

Associació de Voluntaris per la Defensa dels Animals de Barcelona

Col·laboren amb diferents protectores, en especial amb el CAACB de Barcelona, traient a passejar els gossos i socialitzant gats perquè tinguin millor qualitat de vida i, a més a més, ajuden a fer difusió per la seva adopció. També organitzen fires i recollida d'aliments, la recaptació de les quals va directament a les protectores que més ho necessiten.

SOS Hurones

SOS Hurones

SOSHurones és una associació protectora sense ànim de lucre que es dedica a l’acollida de fures abandonades i a trobar famílies d’adopció. També assessoren i informen a les persones que vulguin conèixer aquests fantàstics animals.

El club del kat

Associació El Club de Kat

El Club de Kat és una associació que es dedica a ajudar a animals abandonats que tenen alguna discapacitat i malaltia crònica, donant-los l´assistència veterinària necessària i buscant-los una llar definitiva.

El Jardinet dels gats

El Jardinet dels gats

Entitat de voluntariat sense ànim de lucre, dedicada a la cura i protecció dels gats de carrer i abandonats a Ciutat Vella. Duen a terme accions d'intervenció comunitària, amb persones en risc d'exclusió, accions de salut comunitària, educació i foment de la Responsabilitat Social Corporativa, entre altres accions.

Life4Pitbulls

Life4Pitbulls

Life4pitbulls és una associació sense ànim de lucre dedicada al rescat de gossos abandonats, maltractats o en risc de sacrifici. Principalment es centren en races GPP (Gossos Potencialment Perillosos), encara que també col·laboren amb altres races.

Grupo de Ayuda a Bodegueros

Grupo de Ayuda a Bodegueros

Grupo de Ayuda a Bodegueros Asociación de Barcelona lluita contra el maltractament i abandonament del gos ratoner andalús, una de les races més desfavorides a Espanya.

SOS Maullidos

SOS Maullidos

Es dediquen a controlar, alimentar i cuidar les colònies de gats que viuen als carrers de Pallejà, perquè els gats estiguin sans i no es reprodueixin sense control. També busquen famílies d’adopció als gats que siguin adoptables.

Asociación animalista RESCAT

Asociación animalista RESCAT

Rescat es una associació sense ànim de lucre. El seu objectiu principal és vetllar pels gats de Nou Barris. Actualment han començat un projecte d’ajuda de qualsevol animal que es trobi en el seu àmbit d’acció.

Amics del Animals de La Noguera

Amics del Animals de La Noguera

Centre d’acollida de gossos i gats abandonats de la comarca de La Noguera i comarques limítrofes. Tenen aproximadament 200 animals, part dels quals ja formen part del seu santuari, per ser animals de difícil adopció.

Lliga per a la protecció d'animals i plantes de Barcelona

Lliga per a la protecció d'animals i plantes de Barcelona

Els animals abandonats són víctimes silencioses de la societat. A la Lliga acullen gossos i gats que necessiten una nova oportunitat, els ajuden a rehabilitar-se física i emocionalment i els busquen adoptants responsables.

UB Gats

UB Gats

Associació sense ànim de lucre formada per voluntaris, que té com a finalitat acollir i donar en adopció gats abandonats i gestionar de forma ètica les colònies felines ubicades al Campus de Pedralbes de Barcelona.

Amics Acollidors dels Animals

Amics Acollidors dels Animals

Entitat animalista que treballa en la cura i alimentació dels gats de carrer de la població d'Abrera. Gestiona una borsa d'adopció i diferents iniciatives educatives, amb la finalitat de fer arribar la cultura proteccionista i animalista a tota la ciutadania.

DeGats

DeGats

Associació que ajuda els gats del carrer. Els alimenten, els rescaten i busquen una llar als gats abandonats.

Galgos 112

Galgos 112

L'Associació Galgos 112 (Associació Protectora de Llebrers Galgos 112) vol contribuir al reconeixement dels cans llebrers, llebrers i podencs, com a animals de companyia a Espanya i al món, i donar a conèixer la realitat d’aquests animals alhora que s’intenta canviar la seva situació.

Animals sense sostre

Animals sense sostre

Associació sense ànim de lucre que, des de l’any 2002, acull animals abandonats amb la finalitat de cuidar-los i aconseguir-los una bona llar.

APAECATALUNYA

APAECATALUNYA

Protectora d’animals exòtics que rescata i busca adoptants a animals que no són gossos, gats ni fures. Treballen basant-se en el respecte, la dignitat, la salut i el benestar dels animals.

Associació 7 vides

Associació 7 vides

La tasca de l’associació es basa en ajudar els gats i petits mamífers abandonats al municipi d’Òdena. Els ajudem a trobar una família definitiva per aquests animals. A més, també es treballa per ajudar les colònies de gats.