5 plans per a una Mercè sostenible

Oci i sostenibilitat. Us proposem passejar per la Via Laietana pacificada i plena d'activitats, una visita a la Llera del riu Besòs o un circuit amb tots els sentits al parc de la Trinitat. Aquestes i altres propostes us faran gaudir de la Mercè més sostenible.

Són les festes de la Mercè i enguany també la festa grossa de la mobilitat sostenible. Barcelona se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat amb propostes sostenibles i saludables, recupera l'espai públic per la música i la cultura, conserva la tradició del Piromusical a la Fon Màgica i celebra de nou la Festa dels Animals per a la Mercè, per promoure l'adopció d'aquells animals de companyia que esperen una nova oportunitat. Gaudeix de la Mercè amb totes aquestes propostes:

1. La Mercè respira: mobilitat sostenible i vida saludable a la Via Laietana
La Setmana Europea de la Mobilitat i el Dia sense Cotxes se sumen per primera vegada a les Festes de la Mercè per recordar-nos que les bones pràctiques en matèria de mobilitat ajuden a millorar la qualitat de l’aire i a recuperar l’espai públic per al gaudi de tothom. Per aquest motiu, dissabte al matí la Via Laietana respirarà per la mobilitat sostenible amb un espai pacificat per promoure la mobilitat a peu, en mitjans de desplaçament sostenible i els hàbits de vida saludables. Hi haurà ioga, pilates, circuits de bicicletes, patinets i rodes elèctriques, swing, capoeira, skate park, tennis taula, circ, una roller dance i tallers per a totes les edats.

Així mateix, en el marc de les festes de la Mercè es viuran altres experiències i propostes diverses, com un circuit sensorial pedalejant al parc de la Trinitat o l’il·lusionisme de la fira d’Antingua i Barbuda a la llera del riu Besòs,  que ens convidaran a reflexionar sobre un altre model de mobilitat i una altra forma de viure la ciutat: respirant-la. Més informació sobre La Mercè respira.

2. Setmana Europea de la Mobilitat
A banda dels actes relacionats amb la Mercè, la Setmana Europea de la Mobilitat organitza un munt d’activitats aquest cap de setmana, de les quals destaquem el Parking Day (divendres 21 de setembre), una jornada en què les places públiques d’aparcament es transformen temporalment en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, i el Dia sense Cotxes (dissabte), que no només se centrarà en la Via Laietana amb La Mercè respira, sinó que també serà protagonista al carrer Gran de Gràcia, que es tallarà al trànsit entre l’avinguda Diagonal i la rambla del Prat de 17.00 a 21.00 hores, i Les Corts, que inaugurarà amb una festa el carrer Conxita Supervía, recentment urbanitzat. Podeu consultar totes les activitats de la Setmana a la seva pàgina web.

3. Millor Adopta
També amb motiu de les festes de la Mercè, l’Ajuntament organitza una nova edició de la Festa dels Animals, per a la que s’han programat diverses activitats a la plaça Catalunya, els dies 22, 23 i 24 de setembre. Hi trobareu tallers d’educació en positiu, pintacares per als nens i nenes i desfilades d’animals en adopció, a banda d’estands informatius per promoure l’adopció de gossos i gats. Més informació.

4. Activitats per gaudir de l’espai públic
Aprofiteu les festes de la ciutat per gaudir de l’espai públic i de les activitats que s’hi organitzen. Per exemple, el Parc Central de Nou Barris acollirà diversos concerts de música clàssica, el MAC Festival portarà els seus espectacles al Castell de Montjuïc, el Parc de la Ciutadella, el Parc de la Trinitat o la Llera del riu Besòs, i la platja del Bogatell acollirà els concerts de La Iaia, Love of Lesbian o Els catarres, entre altres.

5. Piromusical a la Font Màgica
Com cada any, la Font Màgica i l’avinguda Maria Cristina seran l’escenari del fi de festa de la Mercè amb l’espectacle de foc i colors que enguany recordarà la banda sonora del maig del 68, els 50 anys de Jazz a Barcelona, així com el recull de les millors músiques que han passat per la Mercè 2018. Més informació.