4 Març, 2019 - 10:04

Benestar Animal. ‘Diuen que amb el temps, els gossos i els seus cuidadors se semblen’. Sota aquesta idea, neix la campanya #LaCaradelAdopció on hi ha algú com tu que t’està esperant.

A partir de l’1 de març, l’Ajuntament de Barcelona engega una campanya de sensibilització per fomentar #AbandonamentZero i una adopció responsable dels gossos, gats i fures del CAACB.

‘Diuen que amb el temps, els gossos i els seus cuidadors se semblen’. Sota aquesta idea, neix la campanya #LaCaradelAdopció on hi ha algú com tu que t’està esperant. Descobreix qui és pujant una foto de la teva cara!

Els interessats en l’adopció dels gossos, se’ls convida a demanar cita prèvia al CAACB per comunicar el nom i identificador de l’animal que és el seu doble caní i que es vol adoptar, així com els tràmits que cal fer.

Al darrera d’aquesta campanya es troba la situació real on cada 18 minuts s’abandona un gat o un gos a Catalunya, i la necessitat de promoure #AbandonamentZero i una adopció responsable.

A més, els actors Santi Millán i Octavi Pujades, a través dels seus canals a les xarxes socials, ens ajuden a difondre la lluita contra #AbandonamentZero i #LaCaradelAdopció.

L’adopció d’un animal és la primera opció que les persones i famílies haurien d’escollir a l’hora de pensar en adquirir un animal de companyia. És un acte de responsabilitat, solidaritat i humanitat molt gratificant, tant per qui adopta com per a l’animal adoptat. Un animal no és una joguina i necessitarà que les persones que el tenen al seu càrrec se n’ocupin i en tinguin cura durant tota la seva vida.

El CAACB és el centre de referència de l’Ajuntament de Barcelona en el qual es fomenta activament l’adopció dels animals que hi té acollits i es vetlla per una adopció responsable i informada.  Cada any, uns dos mil animals de companyia, gats i gossos, són trobats al carrer, perduts o abandonats.

En els darrers quatre anys han arribat al CAACB 8.320 animals, dels quals 4.559 han estat adoptats. El 2018 es van realitzar 1.116 adopcions, de 523 gossos i 593 gats, a Barcelona. No obstant això, l’augment dels abandonaments ha suposat que de mitjana el centre aculli més de 200 gossos al mes. D’aquests animals, un 14% hi viuen de manera permanent perquè  per les seves característiques, adults de mida mitjana o gran i mestissos, sovint queden al marge de les adopcions.