11 Abril, 2018 - 18:51

Benestar animal. Vint gossos de formigó repartits per tota la ciutat simbolitzen la lluita contra l’abandonament d’animals de companyia, una lluita que es combat amb l’adopció i la cura responsable.

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) va rescatar l’any passat més de 1.400 gats i gossos abandonats als carrers. Repartides per tota la ciutat, vint figures de formigó pretenen conscienciar la ciutadania i promoure l’adopció i la tinença responsable d’animals de companyia.

Dos gossos de formigó es poden veure aquests dies als carrers de cada districte per recordar les preocupants dades d’abandonament d’animals de companyia que es produeixen a la ciutat. Durant l’any 2017, el CAACB va atendre més de 1.400 dels 2.000 gossos i gats que es van trobar abandonats. Aquest centre acull els animals sense llar, en garanteix el benestar i gestiona els processos d’adopció per assegurar una bona integració en la nova llar. A més, gestiona un servei d’animals perduts per contribuir al retrobament amb les famílies que els cerquen. Gràcies a les campanyes de sensibilització i promoció de l’adopció, aquesta entitat va aconseguir una llar per a 745 gossos i 516 gats. Tot i això, encara resten més de 200 gossos en acollida, 70 dels quals esperen des de fa més d’un any una oportunitat.

El CAACB posa a disposició de la ciutadania un portal per conèixer els animals que es troben actualment en espera d’una llar i per impulsar-ne l’adopció responsable. A més de la informació sobre el procés i els tràmits necessaris, disposa d’un servei de cita prèvia per visitar el centre.