El Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals de Barcelona celebra el 25è aniversari de la seva creació

Benestar Animal. El 15 de desembre celebrem l’acte de commemoració del 25è aniversari del Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals de Barcelona.

El proper dia 15 de desembre a les 17 h se celebrarà l’acte de commemoració del 25è aniversari del Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals de Barcelona. L’acte tindrà lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i estarà presidit per la Tercera tinenta d’alcaldia i presidenta del Consell, Laia Bonet.

El dia 20 de desembre de 1996 es va fer l’aprovació pel Consell Plenari de l’Ajuntament de les Normes Reguladores del Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals de Barcelona.

Al llarg d’aquests anys des del Consell s’ha treballat per millorar les condicions de vida dels animals de la ciutat, per la biodiversitat i per la bona bona convivència i el civisme.

Des de l’Ajuntament, durant aquests 25 anys, s’ha fet una tasca conjunta amb les entitats de protecció dels animals i agents socials com col·legis professionals, universitats, tècnics municipals, experts, etc.. Per avançar en aquest àmbit de la protecció dels animals i la tinença responsable, sempre s’ha tingut molt present el treballar pels drets dels animals i per a una  bona convivència a la ciutat entre els humans i la resta d’espècies.

Durant aquests anys s’han assolit fites importants com la primera Ordenança de Protecció dels animals al 2003, i actualitzada el 2014; la Declaració pels Drets dels Animals; la Declaració de Barcelona Antitaurina; la millora de les condicions de vida dels animals en els establiments de venda d’animals; la supressió del sacrifici dels animals de companyia del CAACB i la promoció de la seva adopció; la creació de l’Oficina de Protecció dels Animals; l’impuls a l’esterilització i control de les colònies de gats; el control ètic de la població de coloms mitjançant pìnso anticonceptiu; la platja per a gossos, o el seu accés al Metro, per posar uns exemples destacats.

Amb el 25è aniversari se celebren aquests anys de treball i les fites aconseguides amb el compromís de seguir treballant pels objectius fundacionals, actualitzats i amb la participació de totes les parts implicades que els han acompanyat durant tots aquests anys.