El voluntariat al Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona

Benestar Animal. Més de cent cinquanta voluntaris col·laboren amb el CAACB d’una manera altruista, fent-se càrrec de treure a passejar els gossos i de jugar amb els gats i entretenir-los.

Al CAACB hi ha molts grups de voluntariat que socialitzen amb els animals. Descobreix què fan i com pots formar-ne part!

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona és el responsable de vetllar pel benestar dels animals perduts o abandonats de la ciutat. Cada any hi arriben més de dos mil animals de companyia entre gats, gossos i fures. El CAACB s’ocupa d’aquests animals i vetlla pel seu benestar fins que es retroben amb les seves famílies o són adoptats. 

Al CAACB hi ha un equip d’una vintena de professionals cuidadors, veterinaris, dinamitzadors del voluntariat, experts en medicina del comportament i personal d’oficina, que s’encarreguen dia a dia dels animals i de la seva atenció integral. A la vegada, més de cent cinquanta voluntaris col·laboren amb el centre d’una manera altruista

Els voluntaris del centre socialitzen els gossos i els treuen a passejar, i participen en activitats de lleure com dur-los a la platja per a gossos o banyar-los a l’aire lliure quan fa bon temps. També juguen i entretenen els gats, amb l’objectiu de fer-los a tots la vida més fàcil i agradable i preparar-los de cara a les possibles adopcions. 

Si vols formar part del voluntariat del CAACB, t’has d’adherir a una de les entitats que tenen convenis de voluntariat amb el centre. Et pots posar en contacte amb elles per saber quin projecte tenen i veure si hi pots encaixar. Actualment són les següents: 

Si tens dubtes o necessites més informació sobre les entitats, pots enviar un correu electrònic a coordinaciovoluntariat.caacb@bcn.cat amb totes les teves consultes, i t’ajudaran a decidir-te.
Per ser voluntari necessites moltes ganes i il·lusió, però pensa que també t’hauràs de formar: hauràs de passar una entrevista prèvia amb l’entitat i una formació al CAACB, on coneixeràs més a fons la feina que s’ha de fer, com s’organitzen els voluntaris, la manera de treballar i mesures de seguretat i prevenció bàsiques per tractar amb els animals. 

Si ets una entitat interessada a desenvolupar un programa de voluntariat al CAACB, ho pots fer presentant el teu projecte al Departament de Gestió i Protecció dels Animals. Hi trobaràs més informació en aquest enllaç