30 Gener, 2018 - 10:00

Gossos. El Districte de Gràcia engega una campanya per corresponsabilitzar les persones que conviuen amb gossos de la recollida i neteja dels excrements i orins dels seus animals i garantir així la convivència a l’espai públic.

El Districte de Gràcia engega una campanya per corresponsabilitzar les persones que conviuen amb gossos de la recollida i neteja dels excrements i orins dels seus animals i garantir així la convivència a l’espai públic.

La campanya, sota el nom “Estima Gràcia com estimes el teu gos”, va dirigida a les persones propietàries de gossos que hi ha al districte de Gràcia. Durant aquesta setmana, aquestes rebran una carta on se’ls demana la seva corresponsabilitat en la tinença responsable dels animals per tal de garantir una bona convivència a l’espai públic.

A més, totes les persones que tinguin un gos en propietat i que hagin rebut la carta podran recollir una ampolla plegable d’aigua que servirà per netejar els orins de la mascota i dissipar les males olors i evitar el deteriorament de mobiliari urbà. Els equipaments on es poden recollir són:

  • Seu del Districte de Gràcia, Pl de la Vila de Gràcia,2
  • Centre cívic El Coll-La Bruguera, Aldea, 15
  • Centre cívic La Sedeta, c. Sícília, 321
  • Casal de barri Cardener, c. Cardener, 45

També se’ls ha adjuntat un díptic amb tota una sèrie de consells per tenir cura i gaudir d’una tinença responsable de la mascota, consells tan senzills com esbandir els orins de l’animal amb aigua per evitar olors, recollir i llençar els excrements, respectar els espais públicss etc. El díptic recorda com cal actuar a la via pública si es té un gos (tenir-lo censat, portar-lo ben identificat, portar-lo lligat, etc), els aspectes a tenir en compte si es tracta d’un gos perillós (anar amb un morrió apropiat, cal ser major de 18 anys per portar-lo, etc), i quines són les 9 àrees de gossos que hi ha al districte de Gràcia (jardins del Mestre Balcells, Jardí Doctor Comas i Llaberia, 2 al Park Güell, av. Vllcarca, Esteve Terrades, Farigola, Travessera de Gràcia i pl. Poble Romaní). Actualment hi ha en construcció dues noves àrees més a  la pl. Alfonso Comín i als jardins Menéndez i Pelayo.

Aquesta campanya respon a una forta demanda veïnal, i té com a objectiu fomentar un comportament cívic entre els propietaris de gossos. L’acció s’emmarca sota el paraigües de la campanya “Estima la ciutat, com estimes el teu gos”.