Estima la ciutat com estimes el teu gos

Ecologia. El Districte de Sant Andreu pretén corresponsabilitzar les persones que conviuen amb gossos de la recollida i neteja dels excrements i orins dels seus animals a fi de tenir uns carrers més nets.

Les 2.947 persones propietàries de gossos que hi ha censades al districte de Sant Andreu han rebut una carta en què se'ls demana que col·laborin per assolir una ciutat més neta i agradable. A més, els equipaments municipals estan distribuint ampolles d'aigua plegables per netejar les superfícies on ha orinat el gos. Aquestes accions formen part de la campanya "Estima la ciutat com estimes el teu gos".

La carta, enviada als 2.947 propietaris de gossos censats que consten al districte, informa els propietaris que poden anar a recollir una ampolla d’aigua als equipaments municipals del Districte (centres cívics del Bon Pastor, Baró de Viver, Navas, Sagrera i Trinitat Vella, i els casals de barri de Congrés-Indians i Can Portabella) fins al dia 30 de setembre. Aquesta ampolla de plàstic flexible serveix per netejar les superfícies on l’animal hagi orinat i està pensada perquè es pugui portar sempre a sobre.

L’acció forma part d’una campanya més amplia que duu el lema “Estima la ciutat com estimes el teu gos”, que inclou fullets a tots els barris del districte per conscienciar la ciutadania de la importància de mantenir net el carrer. També recorda que, segons l’Ordenança sobre la protecció, tinença i venda d’animals, el fet de no recollir els excrements pot comportar multes de fins a 750 euros.

Aquesta campanya respon a una forta demanda veïnal, segons ha explicat la regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, i té com a objectiu fomentar un comportament cívic entre els propietaris de gossos. Posteriorment se’n farà una valoració juntament amb la Guàrdia Urbana sobre la conveniència d’impulsar sancions.

El districte té diverses zones d’usos compartits per a gossos i properament està prevista la construcció de l’àrea d’esbarjo per a gossos al carrer de la Ciutat d’Asunción i que tindrà una superfície de 700 metres quadrats.