16 December, 2017 - 11:40

Animals. Serà l’àrea d’esbarjo de referència al districte, una de les més grans de la ciutat, i estarà oberta les 24 hores del dia.

La gran àrea d'esbarjo per a gossos que correspon al districte de Sant Martí comença a prendre forma aquest desembre. Fa 2.500 metres quadrats i és una de les més grans de la ciutat. Estarà oberta les 24 hores del dia i recollirà algunes de les propostes del veïnat i les entitats.

Tots els districtes de la ciutat tindran una gran àrea d’esbarjo per a gossos de més de 700 metres quadrats, un lloc on els animals puguin córrer, jugar i fer les seves necessitats sense generar molèsties a ningú. La de Sant Martí, al parc del mateix nom, es preveu que estigui llesta a la primavera i suposarà una inversió de 830.000 euros.

Col·laboració ciutadana

Els 2.500 metres quadrats que formaran aquesta àrea es dividiran en dues parts, una de 500 metres quadrats per a gossos més petits i una de 1.600 metres quadrats per als més grans. Cada un d’aquests espais tindran el seu propi accés, a més d’una tercera entrada a les dues àrees. Alhora, des d’un espai també es podrà accedir a l’altre per dins de l’àrea d’esbarjo.

Aquesta ha estat una proposta feta per entitats especialitzades i pel veïnat, els quals han estat consultats durant l’elaboració del projecte.

L’àrea per a gossos del parc de Sant Martí conservarà vegetació en bon estat ja existent, tot i que la intervenció obligarà a substituir-ne una part, a més d’instal·lar-s’hi paviment de sorra garbellada i elements urbans específics de zones d’aquesta mena. L’àrea estarà delimitada per tanques metàl·liques reforçades amb vegetació i hi haurà elements de joc per a animals fets amb materials reciclats. Aquests elements de joc inclouran plataformes de diferents nivells perquè els animals s’hi amaguin i s’entretinguin.

També hi haurà zones d’estada equipades pertinentment per als propietaris dels animals i abeuradors per als gossos. L’espai estarà obert les 24 hores del dia i estarà il·luminat amb leds.

Àrees per a gossos en tots els districtes

Nou Barris va ser el primer districte d’inaugurar una gran àrea d’esbarjo per a gossos, de 700 metres quadrats i situada a l’avinguda Meridiana. A Nou Barris, a les places del Virrei Amat i de Can Dragó, també hi haurà espais complementaris, els projectes dels quals tot just ara s’estan redactant. També es troben en fase de redacció les àrees del carrer del Priorat (Sants-Montjuïc), la plaça d’Alfonso Comín (Gràcia) i el parc de l’Estació del Nord (l’Eixample).

Les obres per a la construcció d’espais per a gossos en altres barris ja s’han licitat. Són els espais al parc de la Barceloneta (Ciutat Vella), a l’avinguda de Mistral i a la plaça de Letamendi (l’Eixample), als jardins de Bacardí (les Corts) i als jardins de Piscines i Esports (Sarrià – Sant Gervasi), al carrer de Coll i Alentorn (Horta-Guinardó) i al de la Ciutat d’Asunción (Sant Andreu). Totes aquestes àrees estaran en funcionament a la primavera.