30 Març, 2014 - 14:37

Obres. Els treballs s’inicien amb el trasllat d’una estació transformadora i el desmuntatge de la zona d’esbarjo de gossos.

S’han iniciat els treballs previs a la construcció de l’aparcament soterrani que ocuparà el subsòl del futur conjunt d’equipaments situats entre els carrers de Bailèn i Quevedo.

Aquests dies, s’està procedint a la senyalització del perímetre de l’obra. Posteriorment, es començaran les feines de desmuntatge de la zona d’esbarjo de gossos. Aquest espai ja ha estat reubicat provisionalment a la zona verda oberta fa poc a la travessera de Gràcia, número 253.

L’operació inicial també implica el desmuntatge d’una estació transformadora que es troba en aquest espai i que l’empresa subministradora traslladarà provisionalment al carrer de Bailèn fins que no es pugui ressituar definitivament.

Un cop acabada la instal·lació de la llosa que cobrirà l’aparcament, es podrà començar a construir l’escola l’Univers, un dels equipaments que ocuparà aquest espai. Ambdós projectes, l’aparcament i l’escola, es podran construir de forma simultània.

Des del 2011, el Districte de Gràcia ha treballat perquè es pugui avançar en aquest important nucli d’equipaments. L’avantprojecte, el pla especial i el projecte bàsic i executiu de l’obra tenen un cost de 401.000 euros.

L’escola l’Univers va obrir de forma provisional, en mòduls prefabricats situats a la plaça del Poble Romaní, pel curs 2009-2010, amb dos grups de P3. En aquests moments acull alumnes fins a segon de primària.

La regidora de Gràcia, Maite Fandos, ha explicat que l’inici d’aquest aparcament “és el pas definitiu indispensable que ens permet fer una gran passa endavant en el projecte de l’escola”. Un cop iniciada l’obra, Fandos ha recordat que el Districte seguirà treballant perquè tots els processos fins que comenci la construcció de l’escola siguin “el més ajustats possibles en el temps, ja que es tracta d’un equipament molt necessari per als pares i mares de l’escola i per al Districte, que n’ha fet una prioritat absoluta”.

En aquest sentit, Fandos ha recordat que la Regidoria de Gràcia va establir, al Pla d’actuació del districte, impulsar la construcció de l’escola. A més, ha advertit que “seguirem treballant al costat de l’AMPA de l’escola i de la seva direcció, com hem fet fins ara, per canalitzar les peticions en relació amb el futur equipament”, ha assegurat.

Gràcia disposa ara de 14 escoles públiques de primària, 14 escoles concertades de primària i secundària, 2 escoles d’educació especial, 4 instituts i 7 escoles bressol, que sumen 214 places noves en aquest mandat.

Més informació:

Web d’Obres

Web Districte de Gràcia

Notícies relacionades:

La nova escola l’Univers, a Gràcia, més a prop