17 Abril, 2018 - 17:18

La campanya s’intensificarà en parcs infantils i altres espais del districte

La campanya s’intensificarà en parcs infantils i altres espais del districte

Amb motiu de les diferents queixes de veïns i de diferents entitats del districte sobre l’actitud d’algunes persones propietàries de gossos, que afecten la convivència i neteja de la ciutat, la Guàrdia Urbana està portant a terme actuacions especials en diferents indrets del districte.

Del 3 al 27 d’abril s’està actuant en els espais públics que tenen un volum de queixes més important. Aquests espais, en diferents nivells, són els que estan generant més queixes sobre el seu ús, per part de determinades persones, que impedeixen el lliure exercici de la majoria de ciutadans, amb intimidacions verbals, físiques i intimidatòries.

Per aquest motiu, s’aplicarà la ordenança sobre protecció, tinença i venda d’animals i per tal de dur a terme el control s’utilitzarà un lector del xip dels gossos.

Les patrulles de servei, es desplaçaran als llocs assignats i a d’altres que puguin conèixer. La seva feina se centrarà principalment en comprovar que es compleixin els deures legals de les persones propietàries de gossos i en corregir les conductes incíviques. Algunes de les funcions que hauran de fer són:

Verificar el cens i la identificació dels animals de companyia especialment gossos (fent servir el lector de microxips).

Controlar el compliment de la normativa en relació a la tinença de gossos de races potencialment perilloses.

Evitar la presència d’animals de companyia en els espais de jocs infantils de persones amb el seu gos.

– Verificar el compliment de la normativa en relació a la presència de gossos al Metro.

– Vigilar i sancionar la indisciplina en la recollida de les deposicions dels animals.