Oberta la nova àrea d'esbarjo de gossos del parc de l'Estació del Nord

Benestar animal. És la més gran de l'Eixample, amb prop de 1.400 metres quadrats de superfície perquè els gossos corrin, juguin i es relacionin.

La nova àrea d’esbarjo de gossos (AEG) del parc de l’Estació del Nord és la més gran del districte de l’Eixample i una de les més extenses de la ciutat. Coincidint amb la seva entrada en funcionament, i per garantir la convivència, el bon ús dels espais i una tinença responsable dins i fora de l’àrea de gossos, s'ha posat en marxa una campanya informativa i de sensibilització sobre la normativa vigent.

Envoltada de talussos enjardinats de formes curvilínies, la nova àrea d’esbarjo de gossos del parc de l’Estació del Nord disposa de camins, zones verdes, un espai de sorra garbellada, un abeurador d’aigua potable, bancs i papereres. Els treballs s’han fet en l’AEG existent per convertir-la en un espai més integrat en el parc de l’Estació del Nord.

Campanya de sensibilització per garantir la convivència i el civisme

Amb l’entrada en funcionament de l’AEG, també es posa en marxa una campanya informativa i de sensibilització per a una tinença responsable i cívica. Equips del Servei de Gestió de Conflictes (SGC), agents cívics, agents de convivència i informadors del districte de l’Eixample i la Guàrdia Urbana estaran presents al parc per garantir la convivència i resoldre incidències. Al parc s’hi ha col·locat nova senyalització amb indicacions cap a la nova àrea de gossos.

Finalment, s’iniciarà una campanya de control per assegurar que es compleix la normativa. La infracció que suposa conduir els gossos sense corretja als parcs urbans o permetre que entrin en superfícies enjardinades comporta una sanció de fins a 300€, segons l’ordenança municipal.

Més millores al parc de l’Estació del Nord

Les actuacions per a la nova àrea d’esbarjo de gossos formen part d’altres obres d’adequació del parc. S’ha intervingut en una àrea de 4.864,39 metres quadrats per millorar-ne:

  • La visibilitat. S’ha renovat l’enllumenat amb projectors Led i s’ha substituït el mur de formigó del xamfrà dels carrers de Sardenya i dels Almogàvers per una tanca metàl·lica.
  • L’accessibilitat. S’ha obert una nova entrada al parc a la banda de la cruïlla del carrer de Sardenya, s’ha atalussat el terra i s’han traçat camins de paviments accessibles.