Pas endavant per a l’ampliació de l’Hospital de la Vall d’Hebron

Urbanisme i infraestructures. La regulació urbanística de la Llosa de la Vall d’Hebron permetrà traslladar-hi les consultes externes de l’hospital.

El Ple del Consell Municipal aprova definitivament el pla urbanístic per a la coberta de l’edifici de la Llosa, que permetrà ampliar l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Actualment, l’edifici de la Llosa, situat al passeig de la Vall d’Hebron, 138-160, al districte d’Horta-Guinardó, està destinat a allotjar les cotxeres del metro de l’L3 (planta baixa), les oficines de Transports Metropolitans de Barcelona, un espai d’emmagatzematge municipal (primera planta), un aparcament de BSM i un dipòsit de la grua municipal (segona planta).

L’objectiu del Pla especial urbanístic i de millora urbana que s’ha aprovat és regular la coberta de la Llosa per instal·lar-hi equipaments de titularitat municipal. D’una banda, s’hi edificarà un espai amb una superfície de 4.990 metres quadrats per traslladar-hi les consultes externes de l’Hospital de la Vall d’Hebron. La construcció del centre, que se situarà a l’extrem més septentrional de la Llosa, amb la cara frontal al passeig de la Vall d’Hebron, serà a càrrec del Servei Català de la Salut.

D’altra banda, s’hi urbanitzarà un segon àmbit d’equipaments de 19.353 metres quadrats, amb 9.259 metres quadrats de zona verda. L’ús d’aquests espais es concretarà en un planejament posterior.