Precintada de manera cautelar la botiga d’animals Bitxets

Benestar animal. S’hi han trobat animals a la venda malalts i amb documentació irregular.

La Guàrdia Urbana i el Departament de Protecció d’Animals es van personar ahir, dimarts 16 de març, a la botiga Bitxets, al carrer de Los Castillejos, al districte de l’Eixample, per notificar l’ordre de cessament de l’activitat després d’haver-hi trobat gossos malalts i en situació d’irregularitat documental. Aquesta actuació és fruit de l’expedient iniciat al desembre, quan es van localitzar en una inspecció en aquesta mateixa botiga 33 cadells de gos malalts.

Aquest dimarts es va fer una altra inspecció a la botiga d’animals Bitxets i es va comprovar que novament hi havia animals malalts i en situació de documentació irregular. El Departament de Protecció d’Animals ha intervingut els quatre cadells que es trobaven a la venda, després de verificar-ne les condicions de salut i la documentació.

En concret, dos gossos van donar positiu en el test de Giardia, i un d’ells compartia el compartiment amb un altre cadell. A més, dos dels gossos no constaven registrats al llibre de registre d’entrada i hi havia errors en les dates de vacunació de dues cartilles.

Instal·lacions no aptes i incompliments documentals

En la inspecció es van detectar també altres irregularitats com l’estat en què es trobaven les instal·lacions, que no complien els mínims requerits per a l’estada dels animals ni a la zona de venda ni a la zona de quarantena. També es van detectar irregularitats al llibre de registre d’entrades i sortides, i greus irregularitats en el control veterinari dels animals. Tampoc no estava documentat el tractament, l’ingrés hospitalari ni la causa de la mort d’un cadell i hi mancaven les factures de compra dels animals i els albarans de sortida d’animals cap a altres nuclis zoològics.

El precinte de la botiga Bitxets se suma al de la botiga Ladridos, al districte de Nou Barris, a principis de març, pels mateixos motius. Des del 2013 s’han tancat deu botigues per incompliments de l’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals i s’han intervingut més de nou-cents cadells.