A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Aquesta Mercè, adopteu un gat o un gos

Benestar animal. El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona i diverses protectores seran el cap de setmana de la festa major a la plaça de Catalunya.

El cap de setmana del 21 i 22 de setembre, el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) i moltes associacions i protectores us esperen a la plaça de Catalunya per promoure l’adopció dels gossos i gats que tenen acollits.

Amb motiu de les Festes de la Mercè, l’Ajuntament de Barcelona organitza una nova edició de la Festa dels Animals, que oferirà diverses activitats a la plaça de Catalunya els dies 21 i 22 de setembre.

Cada dia, de les onze del matí al vespre, l’Associació d’Amics i Voluntaris del Centre d’Acolliment d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) i moltes associacions i protectores d’animals instal·laran a la plaça estands informatius per promoure l’adopció dels gossos i gats que tenen acollits.

Entre les activitats que s’han programat, hi trobareu tallers d’educació en positiu i propostes per als més petits.

A més, cada dia es faran desfilades d’animals en adopció, a les 12.30 i a les 18.00 hores.

Podeu consultar el programa de la festa en aquest enllaç.

568 adopcions al 2019

L’Ajuntament de Barcelona realitza campanyes preventives per tractar d’evitar els abandonaments i el maltractament animal. La campanya per fomentar l’abandonament zero, amb imatges de gossos al carrer, i per fomentar l’adopció des del CAACB està donant els seus fruits. Des de principis d’any s’han fet un total de 568 adopcions (308 gossos i 260 gats), de les quals 195 adopcions (81 gossos i 114 gats) s’han fet durant aquest estiu. Durant els tres mesos d’estiu, però, han entrat un total de 552 animals al centre d’acollida.

Si bé les adopcions en nombres absoluts han baixat aquest estiu respecte a la campanya estival de l’any passat (348), destaca el fet que durant els mesos de juny, juliol i agost han pujat les adopcions de gossos potencialment perillosos (20 davant els 13 de l’any passat). Així mateix, 80 dels animals entrats al CAACB han pogut ser recuperats per les seves famílies, gràcies a que estaven correctament identificats. De les dades globals, un cop analitzades les entrades mes a mes, es pot veure que es consolida, malauradament, l’abandonament estructural durant tot l’any i ja no és estacional, com havia estat històricament, quan l’estiu era el període on més s’abandonava.

Abandonar un animal està prohibit; és un acte de crueltat i un delicte, segons la normativa catalana. Fer-ho es pot considerar una infracció molt greu en matèria de tinença d’animals i els propietaris poden ser sancionats amb una multa d’entre 401 i 20.000 €. L’Ajuntament de Barcelona col·labora de manera proactiva amb les entitats i les onegés animalistes per lluitar i penalitzar el maltractament, i insta, si escau, a inhabilitar la persona per a la tinença d’animals.

Cada any, gairebé dos mil animals de companyia, gats i gossos, són trobats al carrer, perduts o abandonats (i comissats pels cossos de seguretat). El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) és el centre municipal d’acollida d’animals de companyia perduts o abandonats i és el màxim responsable en matèria de benestar sobre aquests animals i se n‘ocupa fins que retroben les seves famílies o poden ser adoptats. El CAACB gestiona la localització dels seus tenidors, per facilitar el retrobament o bé instar, en cas que correspongui, els expedients corresponents per abandonament. En els casos dels animals abandonats com en els comissats, el CAACB es responsabilitza de promoure’n l’adopció.

El factor clau en la recuperació d’un animal extraviat és que estigui convenientment identificat amb microxip. Tenint en compte que aproximadament un 14% dels animals que arriben al CAACB s’hi queden, la promoció de l’adopció és l’estratègia fonamental per reduir la població d’animals abandonats. A més, la tipologia d’animals que viuen als centres en espera de ser adoptats corresponen a gossos de mida mitjana i gran, mestissos i adults, característiques que dificulten la seva adopció.