3 Octubre, 2015 - 09:00

Animals. El Zoo celebra el Dia Internacional dels Cuidadors d'Animals Salvatges dissabte, 3 d'octubre.

Dissabte, 3 d’octubre, el Zoo de Barcelona celebra el Dia Internacional dels Cuidadors d’Animals de Zoo. S’hi plantarà un arbre de manera simbòlica i s’hi instal·larà un estand on els visitants podran rebre informació sobre la tasca d’aquests professionals i el perquè de la seva importància.

L’objectiu de la iniciativa és destacar la tasca dels cuidadors en favor de la cura i la conservació de les espècies, sobretot de les exòtiques i en perill d’extinció. La celebració d’aquest dia és una iniciativa provinent del primer Congrés Internacional de Cuidadors (ICZ) a la qual s’han sumat zoològics d’arreu del món.

Encara que el Zoo de Barcelona hagi decidit realitzar la celebració dissabte, 3, el dia escollit internacionalment és diumenge, 4 d’octubre, en homenatge a Sant Francesc d’Assís, patró dels animals i del medi ambient. Moltes de les històries al voltant de la vida del sant parlen de la gran devoció que sentia pels animals i pel medi ambient, així com de la seva predicació sobre el deure de les persones de protegir la naturalesa.