22 December, 2016 - 22:37

Animals. El grup de treball “Model de futur del Zoològic de Barcelona” ha plantejat, d’acord amb el paradigma de benestar animal que es vol per al Zoo de la ciutat, renunciar a la presència de dofins a l’equipament.

El grup de treball que s’encarrega de decidir i gestionar el futur del Zoològic de Barcelona vol establir un model que garanteixi el benestar animal, fomenti la recerca, la difusió i l’educació i se centri en espècies amenaçades o en perill d’extinció per tal de millorar-ne les condicions.

El nou model de Zoo, que seguirà ubicat al parc de la Ciutadella, anirà més enllà de les mateixes instal·lacions, treballarà per la preservació de les espècies i farà recerca amb els animals que hi hagi en captivitat, centrant-se especialment en els que siguin autòctons. A més, també hi serà prioritària l’educació, per fomentar el coneixement de la biodiversitat i els ecosistemes i, sobretot, per conscienciar sobre la importància de la conservació i la protecció dels hàbitats.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha explicat que des del consistori es defensa el futur del Zoo, i que per això “cal actualitzar-ne l’equipament i plantejar un nou model basat en la conservació allà on són les espècies, especialitzat en recerca per millorar el benestar animal i que treballi molt més el projecte educatiu”.

En aquest marc, el Govern municipal, ERC i la CUP han expressat la seva voluntat de renunciar a la presència de dofins a l’equipament per al benestar dels animals. Es tracta d’una mesura que es pren a causa de la petició de l’Associació Europea de Mamífers Aquàtics de millorar la situació d’aquests animals abans del 2019. Davant la complexitat i els problemes que podien causar als animals del Zoo les obres que requeria l’ampliació del delfinari, s’ha acordat traslladar els dofins que hi ha actualment a les instal·lacions a nous emplaçaments més adequats per a la seva salut.