Els parcs de Barcelona s’omplen de vida en plena època de naixement de cries d’ànec

Davant la presència d’ànecs adults amb les seves cries és important no molestar-los ni tocar-los i no alimentar-los

..
05/04/2024 - 14:30 h

Aquests dies ens trobem en plena època de naixement de les cries d’ànec, un fet que podem veure ja a diferents parcs de la ciutat. Durant aquest mes és més habitual trobar-se ànecs conduint les seves cries, sobretot en aquelles zones verdes de la ciutat que compten amb petits estanys. Una explosió de vida que és mostra de la gran biodiversitat de la nostra ciutat i de la qualitat de la nostra fauna i flora.

Respectar l’espai dels ànecs

En tot cas, cal tenir en compte que hem de respectar l’espai d’aquests animals, que no són animals domèstics. Per tant, cal ser curosos en la seva presència i no molestar-los, deixant que segueixin el seu camí tranquil·lament. És important no tocar ni espantar els ànecs i tampoc hem d’alimentar-los. Tot i que sigui amb ànim d’ajudar no hem de pertorbar els ànecs ni les seves cries, ja que aquest és l’espai que la mare ha escollit per fer el niu. Quan les cries siguin autònomes ja es mouran d’emplaçament.

Quan rep l’avís de l’aparició d’un grup d’ànecs, l’Ajuntament de Barcelona sempre avalua l’espai i l’estat dels animals, mantenint-los al mateix espai sempre que resulta possible. Hem de ser conscients que, tot i que la zona ens pugui semblar perillosa per a les cries, traslladar-les els hi provoca grans nivells d’estrès i, a conseqüència, alts nivells de mortalitat.

Com a persones usuàries dels parcs el que hem de fer és seguir les recomanacions i respectar l’espai i l’hàbitat dels ànecs. A més, la ciutadania amb gossos ha de tenir especial cura i atenció davant l’aparició dels animals, i evitar que els cans s’atansin als ànecs, especialment si van deslligats.