L’Ajuntament de Barcelona presenta el cicle de tallers “Aprenem junts”, pensat per saber més coses sobre l’adopció, l’acollida, la tinença responsable d’animals domèstics i el voluntariat .  Els Tallers els promou el Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona. 

Durant els sis tallers i les dues visites al CAACB, voluntariat i persones professionals del sector ens explicaran com fer-se càrrec del benestar de gats i gossos, remarcant la necessitat d’educar en una tinença responsable per evitar abandonaments i traumes.

A més, es vol donar a conèixer la importància de mantenir activa i fomentar la xarxa actual de voluntariat: el voluntariat és una eina fonamental, tant per a les entitats com per al CAACB, per garantir el benestar d’aquests animals, i al mateix temps és una bona oportunitat per gaudir de la seva companyia i del seu afecte.

CAACB: El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona acull els animals mentre no són adoptats i es fa càrrec del seu benestar. Conjuntament amb els voluntariat i les entitats animalistes, promou les adopcions com a primera opció de tinença i com a forma de lluitar contra l’abandonament.

Les entitats col·laboradores

EL CLUB DE KAT
L’associació El Club de Kat és una entitat sense ànim de lucre que es dedica a ajudar animals abandonats que tenen una discapacitat o s’han convertit en malalts crònics. També acompanyen i assessoren famílies que tenen un animal amb un problema greu de salut com, per exemple, una paràlisi de les extremitats del darrere i no saben com actuar.


PROGAT
Progat Catalunya es va fundar l’any 1998.  És una associació protectora especialitzada en gats de colònia. Defensa el gat lliure, la vida en llibertat i la integració en hàbitats que compartim. Treballa en diferents districtes de Barcelona i d’altres municipis gestionant colònies que es troben en parcs, carrers, solars, naus industrials, patis interiors.

 

Empreses col·laboradores

DUOCAN
Duocan és una societat civil privada que es va formar el 2018 i on treballen persones professionals de l’educació canina especialitzats en el maneig i l’atenció comportamental de gossos de protectora i/o de gossos que provenen de situacions vulnerables pel que fa al seu benestar mental.  A més d’ocupar-se de la seva l’estada a la protectora, Duocan treballa també en la recerca de les famílies més aptes per a cadascun dels gossos, amb l’objectiu d’afavorir l’èxit de les adopcions i assegurar una bona convivència entre els gossos i les persones.